Csatlakozz hozzánk

Hírek

Magyar Motoros a Brit Superbike-ban

Ez a cikk egyben meghívó is Dávid adományestjére, hogy segítsünk neki indulni.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A britt BSB-ról az hírlik, hogy elég kemény versenysorozat. Ezt idén Juhász Dávid a saját bőrén tapasztalhatja meg.

Szöveg: MotoRace.hu

Juhász Dávid idén a brit Superbike bajnokságban, még pedig a MAR Kawasaki színeiben áll majd rajthoz. A tizenhét éves magyar lesz a sorozat történetének első magyar versenyzője. Juhász szerepelt már német, osztrák bajnokin, korábban állandó résztvevője volt a GSX-R Európa kupának, a hazai GSX-R kupának, Alpok Adriának és még sorolhatnánk, egyszóval a magyar fiúnak bőven van tapasztalata a széria sportgépeket illetően. 2009-ben például ő lett a magyar Supertsock bajnok, valamint az ő nevéhez fűződik a hungaroringi pályacsúcs is, amit sok ideig Talmácsi Gábor tartott.

Dávid a következőképpen nyilatkozott a brit Superbikeban való szerepléséről:Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legjobb nemzeti bajnokságának az EVO kategóriájában szerepelhetek majd, méghozzá egy Kawasaki ZX10R nyergében. Ezen felül büszke vagyok, hogy Magyarországot képviselhetem, és lehetőségem nyílik az igen nagy tudású angol versenyzőkkel megmérkőzni. Bízom benne, hogy a legjobb formámat tudom majd nyújtani a pályán.” – mondta reménykedve a magyar.

Ahogyan az egy pilóta igazolásánál lenni szokott, ezúttal is megszólalt az érintett alakulat csapatfőnöke: „A mai egy igen emlékezetes nap a csapatunk és a szponzoraink számára egyaránt” – kezdte a MAR Kawasaki csapatvezetője, Malcolm Ashley. „Véleményem szerint Dávidnak nagyszerű kilátásai vannak a jövőjét illetően, hiszen számos győzelmet és körrekordot tudhat maga mögött és még csak tizenhét éves. Ő az uralkodó magyar Superstock bajnok, valamint a Hungaroringen megdöntötte a Talmácsi Gábor által felállított pályacsúcsot is. Dávid számos kivételes képessége között talán a legfigyelemreméltóbb az, hogy teljes mértékbe képes uralni és egyben csúsztatni a motorját a kanyarkijöveteleknél. Ennek mindenképpen nagy hasznát veszi majd az EVO kategóriában, ahol nem segíti a versenyzőt elektronika.” – magyarázta Ashley. Juhász Dávid 2010. április 3-én debütál majd a brit Superbikeban, méghozzá a Brands Hatch-i versenyhétvégén. A szezonnyitó futam április 5-én kerül megrendezésre.


 
Egyébként csatlakozhattok is Dávidhoz, itt egy meghívó egy kis találkozóra, ahol nyereményeket is kisorsolnak és támogatni is lehet a bajnokjelöltet.

Kis hazánk újabb csillaggal büszkélkedhet a technikai sportok világában, ezen belül pedig a gyorsasági motoros kategóriában. A fent említett csillag pedig nem más, mint Juhász Dávid, aki fiatal kora ellenére már néhány európai pályacsúccsal és dobogós helyezéssel is büszkélkedhet.Dávid 2010-ben szerződést kapott a British SuperBike-ba (BSB), mely Európa egyik legrangosabb bajnoksága.

A Kawasaki Team – melyben Dávid indulna – egy angol tulajdonban lévő csapat, mely nagyon sokat áldozott és jelenleg is megtesz mindent Dávid sikereiért (utazás, motorok, szerelők, gumik, tesztek…stb.). Viszont a versenyzéshez szükséges költségeket a fiatal motorosnak kell előteremtenie. Ez az este pedig kiváló alkalom arra, hogy mindenki komolyabban megismerkedhessen a részletekkel, és aki szeretné, szíve szerint segíthetné Dávidot, akivel a helyszínre látogatók személyesen is találkozhatnak majd az este folyamán.
Lesz majd tombola húzás is, melyen értékes ajándékokat sorsolunk ki, mint például: sisak, pályanapok…stb. A 10 legnagyobb támogató között pedig egy BSB versenylátogatást sorsolunk ki szállással és utazással egyaránt. A tombola jegyeket a helyszínen vásárolhatjátok majd meg.
Az estet tovább színesítjük majd a nemrég Portimaoból és Jerezből hazatért magyar amatőr válogatott beszámolójával, és természetesen minden feltett kérdésetekre Dávid is szívesen válaszol.Tehát ez az-az alkalom, melyen megmutathatod, hogy mennyire vagy kitartó egy cél elérése érdekében összehívott motoros baráti találkozón. Ha van lehetőséged segítséget nyújtani – akármilyen kis összegű is – ezen az estén megteheted!
Ez az összeg, amit itt összegyűjtünk, nagyon kis része a teljesnek, de nagy segítség, mely mutatja, hogy MI MOTOROSOK igen is készek vagyunk segíteni akár névvel, akár név nélkül is egy fiatal magyar tehetséget!

Időpont: 2010. március 07. (vasárnap) 16.00-Helyszín: Joiner’s Pub (Budapest VI. Jókai u. 40. (A Skála Metró mellett a Nyugatinál)) A helyszint és a softdrinket a Joiner’s Pub biztosítja – mely a közeljövőben a Juhász Dávid Fan Club törzshelyéül szolgál majd -, míg a desszertet a Balogh Csabi péksége állja.
A vacsorát minden résztvevőnek szintén adományként Dávid szülei szponzorálják.

Annyival segíts, amit a lehetőséged és szíved diktál! Remélem, hogy jól fogod magad érezni: ingyen vacsora, ingyen zene, ingyen jó hangulat! Ui.: De azért hozzatok magatokkal pénzt is!
Mindenféleképpen szeretnénk visszaigazolást kapni, hogy részt szeretnétek-e venni az adományesten, éppen ezért kérünk titeket, hogy pozitív és negatív válasz esetén is minél hamarabb jelezzetek felénk erre az e-mail címre (race_david92@hotmail.com)!

Előre is nagyon szépen köszönjük a pozitív válaszokat!

A tesztmotor.hu is Dávid mellett áll. Minden megjelenést biztosítunk a fiatal tehetségnek.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending