Csatlakozz hozzánk

Hírek

Magyar lány az Endurance VB-n

Kovács Niki nem mindennapi lehetőséghez jutott: ott lehet a katari 8 óráson

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kovács Niki nem mindennapi elismerésben részesült a közelmúltban: a leggyorsabb magyar női versenyző meghívást kapott az Endurance vébé zárófutamára, méghozzá egy “full csaj-csapatba”!

2011. november 13-án a katari futammal véget ér a 2011-es Endurance világbajnokság. A 8 órás versenysorozat zárófordulóján magyar versenyző is motorra ül majd. A katari szövetség ugyanis a 26 induló (normális) alakulat mellett egy női csapatot is indít, melynek tagjai között ott van Kovács Nikolett neve is! A másik két bátor hölgy Nina Prinz, illetve Paola Cazzola. Niki számára ez lesz az első alkalom, hogy ezer köbcentis motorral fog versenyezni, egy GSX-R1000-es Suzukival mennek majd a lányok.

Niki a Simoncelli-tragédiával kapcsolatos cikkében már “elrejtettük” ezt a nagyszerű hírt, így aki végignézte a videót, az már hallhatott az újabb magyar sikerről. Ugyanis ezt már most is sikerként könyvelhetjük el: a földkerekség egyik legnehezebb világbajnoki versenysorozatára meghívást kapni, ráadásul egy új kezdeményezés, vagyis női csapat tagjaként… – nem akármilyen elégtételt jelenthet a fiatal versenyzőnek. Reméljük, Niki tud élni a lehetőséggel és megmutatja, miért ő tartja hazai ringjeinken a női pályacsúcsot – habár a hosszú távú versenyzés merőben más műfaj, mint egy “mezei” futam. Ennek ellenére sokéves tapasztalata biztosan segít majd neki a tisztes helytállásban. A közelgő nagy lehetőségről, a katari 8 órásról bővebben a DigiSport televízió műsorában beszélt Niki.


Niki a versennyel és a rá váró kihívással kapcsolatosan nyilatkozott a DigiSport televízióban

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending