Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Magyar motorsport bravúr, Sebestyén Peti TOP10-es eredménnyel zárta a Supersport-világbajnokság katari versenyhétvégéjét!

Elképesztő körülmények fogadták a Supersport – világbajnokság pilótáit szombat délután Katarban. A homokvihar és korábban sosem tapasztalt eső láttán szóba került az is, hogy egyáltalán nem tartják meg a versenyeket.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A Dorna zártkörű gyűlése után, 1 órás késéssel elrajtolt a mezőny és a 16. helyről induló egyetlen magyar résztvevő, Sebestyén Peti karrierje legjobb eredményét érte el, 10. helyen befejezve a futamot!

Petinek nem volt egyszerű hétvégéje, nem találták a megfelelő beállításokat az edzések alatt, de a versenyen kiválóan tudott alkalmazkodni az extrém időjárási tényezőkhöz.

Magabiztosan motorozott, az utolsó körben pedig Badovini megelőzésével sikerült elérnie eddigi legjobb eredményét és 6 világbajnoki pontot zsebelt be.

„Ahogy megláttam, hogy milyen az időjárás semmit nem akartam másképp állítani a motoron, mert ilyen körülményeknél nem szabad nagyon változtatni a megszokott motorozási stíluson. Próbáltam nyugodt maradni, de tudtam, hogy agresszív első köröket kell teljesítenem. A szezon során most kezdtem a legerősebben, aminek nagyon örülök, de nem volt meg a tempóm, hogy az élmezőnnyel maradjak. Az utolsó kanyarban sikerült megelőznöm Badovini-t, így bekerültem a TOP 10-be. Ez az eredmény volt 2018-ban a célunk! Köszönöm szépen a Sport&Events Academynek, a PTR Hondának és a támogatóimnak, hogy bíztak bennem, megmentették a szezonomat és valószínűleg a karrieremet is!” – összegezte a Világbajnokság egyetlen magyar pilótája.

A PTR Honda csapatfőnöke örömmel értékelte Sebestyén Peti teljesítményét: „Péter ma nagyszerűen motorozott, végig ügyelve a pálya veszélyeire és a végén megelőzte Badovinit is, így bekerült a TOP 10-be! Az eredeti tervünk erre a szezonra a stabil pontszerzés volt, és most a legjobb 10 között zárt, szóval nagyszerűen fejeztük be a szezont! Alig várjuk a 2019-es időszakot, hogy fejlesszük a motort és még sikeresebben folytathassuk a közös munkát!”

Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója is értékelte az utolsó versenyt és egyben az aktuális idényt: “Eszméletlenül nehéz szezonon vagyunk túl. Az év eleji nehézségek után rengeteget dolgoztunk a háttérben, hogy a megállapodás összejöhessen a PTR Hondával. Már az első verseny után kitűztük célul a pontszerző helyeket és egy lehetséges TOP 10-en belüli helyezést, Peti pedig mindent teljesített. Remek zárása volt  2018-nak ez a katari hétvége, most pedig folytatjuk a tárgyalásokat és a munkát, hogy minél hamarabb megszülethessen a 2019-es megállapodás és jövőre is lehessen magyar résztvevő a Supersport-világbajnokságon!”

Forrás: Faster Promotion

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending