Connect with us
Suzuki

Hírek

Magyar motokrossz-sikerek: Győzelem Szlovákiában, pontszerzés Németországban

A HTS Team tehetségei remek formában vannak a motorsportszezon utolsó harmadában. Minden kategóriában záporoznak a hazai sikerek.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Egymást érik a nemzetközi és hazai erőpróbák a magyar krosszos tehetségek számára. A Németországban zajló ADAC MX Masters után a szlovák bajnokság fináléján bizonyított a hazai bajnokcsapat, szeptemberben és októberben pedig további megmérettetések várnak rájuk Magyarországon, Csehországban és Ausztriában.

Gaildorf

ADAC MX Masters pontszerzés

Európa egyik legnívósabb motokrossz bajnoksága a Németországban zajló nemzetközi ADAC MX Masters sorozat, amely minden tekintetben felveszi a versenyt a motokrossz világbajnokság színvonalával, az Európa-bajnokságét pedig messze lehagyja.

Szvoboda Bence

25 náció 250 motorosa között jelen vannak a magyarok is a legtehetségesebb hazai motokrosszosokkal. Szvoboda Bence (25) a királykategóriában jeleskedik (450 köbcentis motorok), Varga Imre ‘Mimó’ (18) az ifik között próbál szerencsét (250 köbcentis motorok), Jakob Kristóf (14) pedig a juniorok között (85 köbcentis motorok) ér el szép eredményeket.

Varga Imre “Mimó” – A csapatból a magyar élsport bajnoki cím egyik várományosa

A legutóbbi verseny Gaildorfban nem a felhőtlen örömökről szólt a HTS Team legényei számára, de a nehézségek közepette is képesek voltak a pontszerzésre mindhárom kategóriában. Szvoboda Bence a 14. helyen zárt Gaildorfban, Varga Imre a 21. pozícióban fejezte be a hétvégét, Jakob Kristóf legjobb magyarként pedig a 8. lett saját kategóriájában.

Jakob Kristóf – Vezeti az osztrák junior bajnokságot

Szlovák bajnoki diadal

Az északi szomszédokhoz csak Szvoboda utazott el, aki az ezt megelőző állomáson egy összetett második helyezésre volt képes. Senkvicében, a 2017-es kiírást lezáró viadalon emelt a téten és a tempón, az ellenfelek tehetetlenek is voltak az idén cseh bajnokságot nyerő magyar krosszossal. A kvalifikációs edzést és mindkét futamot nyerte: az elsőt nagy fölénnyel, a másodikat egy szoros befutóval. Szvoboda páratlan 2017-es statisztikája így egy újabb értékes trófeával bővült. Magyarország, Csehország, Ausztria és az Európa-bajnokság után Szlovákiában is felállhatott a dobogó felső fokára.

Szvoboda Bence – A cseh széria nyertese

Bajnoki címek előkészületben

A következő másfél hónap igazán termékenynek ígérkezik a hazai bajnokcsapat számára. Jakob Kristóf három fordulóval a befejezés előtt vezeti az osztrák junior bajnokságot, Varga Imre és Hugyecz Erik (25) a magyar élsport bajnoki címek várományosai, Kiss Márk (17) a hazai junior kiírás éllovasa, Kerese Gábor (34) pedig a hazai MXmánia Kupasorozatot uralja a HTS kötelékéből, Szvoboda Bence pedig már megnyerte a cseh szériát.

Hugyecz Erik – A csapatból a magyar élsport bajnoki cím másik várományosa

Kiss Márk -A hazai junior kiírás éllovasa

Kerese Gábor -A hazai MXmánia Kupasorozat domináns versenyzője

Írta, és fényképezte: Nagy Norbert, HTS Team

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending