Connect with us
Suzuki

Hírek

Magyar-magyar csata a Felvidéken

Alpok-Adria Superbike: Kispataki Viktor Rizmayer Gáborral küzdött a Slovakia Ringen…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az Alpok-Adria, illetve az Országos Bajnokság utolsó előtti fordulóját rendezték szeptember első hétvégéjén Dunaszerdahely mellett. A nyáron a Superbike világbajnokságot is megjárt Kispataki Viktor a nemzetközi sorozat értékelésében a harmadik, a hazai dobogón pedig a második helyezést szerezte meg a Slovakia Ringen.

Az időmérő edzések vizes körülmények között zajlottak, ahol Viktor – akinek májusi kéztörése óta két csavar még kézfejében vendégeskedik – biztonsági motorozással a nyolcadik rajtpozíciót szerezte meg. A vasárnapi száraz futamon a pénteki szabadedzésen szerzett tapasztalatokra támaszkodhatott a mezőny.

A Superbike kategória rajtját követően az első féktávhoz a tizenötödik hely környékén érkezett a 26 éves versenyző, majd utána hatodikként kezdte meg a második kört. Ellenfeleit folyamatosan előzgetve zárkózott fel a második helyre (ennek egy része tekinthető meg EZEN az onboard videón, ami sajnos csak a verseny első két körét rögzítette). A rajt-cél győzelmet arató szlovén Jerman ekkorra behozhatatlan előnyre tett szert.

A futam második felében beérte Viktort Rizmayer Gábor, aki az utolsó jobbos előtti egyenesben ki is kerülte őt. Kispataki a 10. körben a „célrarában” befelé visszaelőzte honfitársát. Az utolsó körben viszont – egy lekörözött versenyzőt előzve – lyukat váltott féktávon és elment egyenesen. Rizi ezt kihasználva megelőzte Viktort, sőt, két és fél másodperces előnyre tett szert. Kispataki mindent beleadva sietett a kör hátralévő részében, leintéskor a hátránya egy másodpercre csökkent. Így végül a harmadik helyen intették le, ami a hazai értékelésben a második pozíciót jelenti.

“Zavart az utolsó köröm hibája, hisz elegendő előnnyel a második helyen kezdtem meg a kört, mondhatni már a markomban volt a jobb helyezés. Kiemelten elégedett vagyok azonban a Pirelli új fejlesztésű gumijával. Év elején hamar elfogytak az abroncsok, most pedig az utolsó körökben is tudtam vele gyorsan menni”– mondta Kispataki a futam kapcsán.


Jerman és Kispataki a dobogón. A hazai bajnokság ezzel még nem ért véget, még egy pannonia-ringi forduló vár a versenyzőkre

Forrás: Viktor Menedzsment

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending