Connect with us

Hírek

Macau GP: Bitter megcsinálta

Az elit verseny elit mezőnyében betegséggel bajlódva is sikerült a célkitűzés: Bitti a top20-ban végzett, 18. lett a 48. makaói motoros Grand Prix-n, a világ egyik legveszélyesebb viadalán

Published

on

bitti macaugp2014
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A kawasakis Stuart Easton nyerte a versenyt nagy előnnyel, Michael Rutter lett nagy csatában a második a Yamahával, Martin Jessopp pedig a harmadik. Hazánk utcai harcosa, Bitter Sándor nagyszerű teljesítményt mutatott be a VRS Hondával: tavalyi helyezésén egyet javítva a 18. helyen fejezte be az igen megterhelő tizenkét kört.

A félszáraz bemelegítő edzésen 2. lett!

Már a futam napja sem akárhogy kezdődött magyar szempontból: “A warm up félig vizes pályán zajlott. Az egész depó meglepetésére – és a sajátoméra is – második helyen végeztem. Sokáig első voltam, aztán Stuart Easton átvette a pole-t – így a P2 én lettem. Lázam már nincs. Köszi mindenkinek, aki szorít értem. Tudom, hogy a bemelegítő edzés nem mérvadó, de akkor is számomra ez nagy dolog! A verseny nehéz lesz, de mindenkinek az lesz. Teszem a dolgom a legjobb tudásom szerint!” – írta Bitti Facebook rajongói oldalára, még a verseny előtt.

A díjátadó után a kupával

Bitter a versenyen egyenletesen teljesített, az utolsó körben jött fel a 18. helyre. “Csodálatos versenyhétvégém volt! Vizen második, szárazon a versenyen tizennyolcadik lettem! Nagyon szuper volt a VRS stock Honda, tökéletes volt a hegyen. Hálás köszönet nektek!” – mondta Bitti közvetlenül a futam után. “Nagyon boldog vagyok összességében, és ami még jó hír, hogy van két órányi onboard felvételem, amit – ha egyszer végre hazaérek – megvágunk, és láthatja mindenki, hogy milyen szuper pályán versenyezhettem” – ezt már a hazaútról jelentette road racerünk.

A verseny végeredménye
  Előzmények – edzések  

Bitter a 2. kvalifikációt követően 2 másodpercet javított az első időmérőhöz képest, ezzel a 24. rajtkockát szerezte meg. “Ennek örülök, a reálisnál egy picit jobb” – nyilatkozta road racerünk. “Remélem, beférek a versenyen a legjobb 20-ba. Mindenesetre az szuper, hogy már gyorsabb vagyok, mint tavaly. Biztos, hogy folytatom a versenyzést. Ha így tudok menni zéró motorozással, akkor szeretnék egy évet optimális háttérrel menni… Jövőre Endurance vébé megint, plusz NorthWest200, Man TT  és Macau GP”


De ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk egyelőre az idei makaói történéseknél. Bitti a következőt mondta még a pénteki időmérőről: “Javítottam 2 másodpercet. Megint a leggyorsabb két körömön elestek közvetlenül előttem. Elöször Sweeney, majd Stamm. Csak áttételt változtattunk, de maradt a normál SC1-es keverék. Nem raktunk kvalifikációs gumit sajna. Mindegy, így közelebb vagyunk a versenykörülményekhez. Boldog vagyok a 2:36.1-es köridőmmel. Ez 1 másodperccel gyorsabb, mint a tavalyi kvalifikációs időm. Nincs más hátra, mint még gyorsulni és hiba nélkül megoldani a 12 körös versenyt holnap. Ezért utaztam ide és nem érdekel mennyire vagyok beteg. Meg fogom csinálni!!!”

Magyar címeres sisak(os) a világ egyik legveszélyesebb, legnívósabb versenyén

Az első, csütörtöki kvalifikációt követően – amikor még 26. volt – nem volt ennyire elégedett a legbátrabb magyar motorversenyző, akin kívül még 10 nemzet indulóit érte a megtiszteltetés, hogy rész vehetnek a világ egyik leghíresebb (és legveszélyesebb) presztízsversenyén, illetve a holnapi futamon. A helyzetét nehezíti, hogy Bitter betegen – lázasan, tüdőgyulladással – vesz részt a Grand Prix-n, de mint mondta, mindenképpen elindul a szombati versenyen, amelyet élőben követhettek reggel fél 9-től az Eurosport2 csatornán vagy ezen a stream linken! Támadás!

A 2. kvalifikáció eredményei

Ami az élmezőnyt illeti, sokáig a többszörös győztes Michael Rutter állt az élen, ám az utolsó pillanatban Stuart Easton elhozta előle a pole-t, míg a harmadik helyet Lee Johnston szerezte meg. John McGuinness a tizedik, míg az első tízben egyetlen nem-brit pilóta van csak, az osztrák Horst Saiger személyében. Bitter Sándor a két időmérő összesítése alapján a 26. helyről indulna, de Peter Hickman és Jamie Hamilton csütörtökön elszenvedett balesetük miatt nem állnak rajthoz a futamon.


– még több sporthír a P1Race oldalán

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending