Csatlakozz hozzánk

Akciók

LS2 “Dream” bukósisak

Bemutatjuk a tartóstesztre befogott, új LS2 sisakot

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A Motorparts jóvoltából az egész szezonban tesztre foghatunk egy komplett LS2 ruházatot, vagyis egy dzsekit, egy motoros nadrágot és egy bukósisakot. Utóbbival kapcsolatos első benyomásainkat osztjuk most meg veletek.

Lehetséges, hogy nem cseng számodra ismerősen az LS2 kifejezés, az viszont valószínű, hogy ez az állapot a közeljövőben megváltozik. Mivel az egyik legjobb ár-érték arányú motoros fejfedőket ismerheted meg a márka portékáiban, de az is lehet, hogy már hallottál róla, mivel három éve már hazánkban is elérhetőek az LS2 sisakok. Ellentétben az említett dzsekivel és nadrággal, amelyek 2010-től gazdagítják a Motorparts polcait, de ezekről majd a későbbiekben számolunk be. Viszont most vizsgáljuk meg közelebbről a hangzatos, “Dream” fanztázianevű, zárt bukót, amely szintén új, idei modell.

Előtte azonban szóljunk még pár szót a márkáról, hogy saját motoros enciklopédiátokban el tudjátok helyezni történelmileg, földrajzilag, nyelvtanilag. A gyártó elméletileg spanyol, gyakorlatilag viszont kínai, ami nem feltétlenül baj. Hiszen neked attól nem lesz rosszabb, hogy a szorgos kezek olcsóbban dolgoztak rajta. Sőt, attól biztos jobban érzed magad, hogy így valamivel kevesebbet kell érte fizetned – mivel ugyanazt a minőséget olcsóbban megkapod, amiért az ún. presztízsmárkák esetében több kreditet hagysz ott. Végülis ez a “titka” az előkelő ár-érték aránynak. De ha ettől még nem dobsz egy hátast, megnyugtathatunk, hogy hipermodern, high-tech gyártósoron készül az áru, méghozzá olyan márkákkal együtt, mint a Bell, a Berik vagy a Nitro – talán ez elég garancia a minőségre. Azt már nem is érdemes megemlíteni – mert teljesen természetes -, hogy ezek a sisakok mindenféle európai biztonsági előírásnak maradéktalanul megfelelnek, arról viszont érdemes szólni, honnan is ered a márkanév. Az LS2 “szókapcsolat” a két alapító tulajdonos nevének a kezdőbetűje, meg egy kettes. Mivel ketten vannak… Nem húzták el túlságosan a névadó ceremóniát, az biztos, de minek is tették volna, ha jól hangzik és a logó is mutatós, nemigaz?


Aerodinamikai szempontokat is figyelembe vevő festéssel készült…

Na de térjünk rá aktuális kiszemeltünkre, a Dream nevezetű tartósteszt-alanyunkra. Az említett ár-érték arány mellett a különleges, egyedi grafikák lehetnek a márka ütőkártyái, hiszen nem az egy mintára épülő piros, kék vagy ezüst variációt erőltetik, hanem tényleg speciális dizájnokkal operálnak. Ezért is esett a választásunk erre a retro-jellegű darabra, amely már-már az airbrush művészek munkáját idézi. Talán kicsit sok benne a fekete, vagy épp a fehér csíkok nem illenek annyira a ráfestett öreg vasakhoz, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás – mivel a “gyönyörű” véleményem ide kevés lenne a kinézetével kapcsolatban. Nem csak kívülről van rendben a portéka, belülről is legalább ennyire igényes: szépen kidolgozott párnázás, szíjak és csat, a belső bélés pedig természetesen kivehető és mosógépben mosható. A plexi is első osztályú, karc-és páramentes és még a káros UV-sugaraktól is megvéd. Az igazi varázslat azonban a beépített napszemüveg, amely gombnyomásra ugrik az arcberendezésünk elé. Praktikus részlet, hiszen a színezett plexivel ellentétben szabadabb és szellősebb megoldás – lassú tempónál.


Kissé furcsa látvány a beépített napellenző egy “speed-jellegű” bukóban- viszont annál hasznosabb

Az LS2 “Álom”-modellje 35.900Ft-ért lehet a Tied, ami nem toronymagas összeg a modell kidolgozásának és minőségének tekintetében. Például olyan részletekre is odafigyeltek a tervezők, mint a csat és a szíjak finom párnázása, vagy a szárazsági érzetet biztosító higiénikus anyagok. Mindez elismerésre méltó, egyedi köntösbe öltöztetve, ráadásul tükrös plexire sem kell költeni – ami ebben a kategóriában nem megszokott. Egyelőre tehát nemigen találunk fogást ezen a kupakon, eddig valóban “Álom”-szerű. Az idény során alaposan próbára tesszük, mit tud hosszú távon, persze úgy tervezzük, hogy legfontosabb funkcióját, vagyis a “hogyan véd meg bukáskor” c. fejezetet kihagyjuk a műsorból. Ezen kívül mindent megtudhatsz majd erről a fekete gyöngyszemről, az LS2 dzsekivel és nadrággal egyetemben, amelyeket hamarosan szintén bemutatunk Nektek.A középső képen a piros gomb a napszemüveg “kapcsolója”, a sisakon bal oldalt, alul található

KÖSZÖNET a Motorparts Kft.-nek az LS2 felszerelésekért:

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 16. (Boráros térnél a Duna Házzal szemben)
Postacím: 1095 Budapest Soroksári út 16.
Nyitva tartás: H-P: 10:00-19:00; Szombat: 10.00-13 00

INFOLINE: +36 20/9 745 837
Telefon: +36 1 878 08 06
Fax: +36 1 878 08 06

Web: www.motorparts.hu
E-mail: info@motorparts.hu


Igényes részletek: a hátsó traktus finom íve, benne a levegőnyílással

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending