Connect with us
Suzuki

Akciók

LS2 “Discovery” motoros kabát

A sisak után bemutatjuk tartósteszt LS2 motoros dzsekinket

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Tartósteszt LS2 dzsekinkbe már van annyi kilométer, hogy elmondjuk róla első tapasztalatainkat. Így az LS2 bukósisak bemutatása után következzék a “Discovery” elnevezésű motoros kabát.

Az LS2 “Dream” fantázianevű bukót bemutató írásunkban már röviden ismertettük a gyártót, így kezdeném is a legelején, vagyis az első benyomásommal a termékkel kapcsolatban: már legelső ránézésre és tapintásra nagyon minőségi hatást keltett a kabát. Tudjuk jól, mennyire fontos ez a bizonyos első benyomás, de a legjobb, hogy ez az érzésem azóta sem múlt el, sőt.

Ez az LS2 motoros kabát olyan, mint maguk a motorok: már kívülről tudod, menet közben mire számíthatsz. Nos, számítottam rá, hogy nem lesz kényelmetlen, de arra nem gondoltam, hogy ennyire kényelmes lesz! Elcsépelt közhely, de mintha rám szabták volna – a szó szoros értelmében. A bőrruhákkal ellentétben nagyon könnyű, épp csak akkora súlya van, hogy ne felejtsük el, hogy egy motoros dzsekit viselünk. A mozgásban egyáltalán nem korlátoz, szinte észre sem vesszük a (CE) protektorokat. Pedig ott vannak a vállnál és a könyöknél egyaránt, és még egy vékonyabb gerincvédőt is tartalmaz a “csomag”. Tehát belebújva a portékába is hasonlóan kellemes érzések fognak el, mint a – kissé talán konzervatív – külsejét szemlélve. Nem mondanám ugyan látványosnak a megjelenését, de ez addig nem is baj, amíg ilyen átgondolt és igényes a ruha.


Letisztult dizájn, mégis sportos kinézetet biztosít

Már álló helyzetben is jogos elégedettségre ad okot a Discovery, rendeltetésszerűen használva, tehát motorozás közben pedig csak szélesedik a mosoly az orcánkon. Ugyanis kérem szépen ez a dzseki teljesen szél-és vízálló, ami elmondhatatlanul nagy segítség a búskomor hétköznap hajnalokon (is), mondjuk munkába menet. Tényleg se nem ázunk, se nem fázunk benne, az extrém esetektől eltekintve – gondolom, de ez sem biztos (szélsőséges körülmények között is tervezünk tesztet vele, hamarosan…). Ehhez olyan okos megoldások járulnak hozzá, mint a teljesen kizipzárazható belső bélés, vagy az ujjvégeken a gumírozott bélés. A gyártó átmeneti és hideg időszakra ajánlja, de véleményem szerint – az előbbi megoldásnak köszönhetően, bélés nélkül – melegben is beválik. Országúti tempónál, közepes menetszélnél biztosan nem sül bele az ember – de majd kiderítjük.


Nem fúj be a szél: gumírozott bélés az ujjak végén, továbbá fényvisszaverő csíkok és zipzáras, vízálló zseb, ahogy kell


Esőben motorozásra is tökéletesen alkalmas: 100%-ig vízálló!

Említettem, hogy remekül passzol rám ez a motoros kabát, de akire nem ugrik fel szinte magától, az is könnyedén megtalálja az ideális “beállításokat” a patentos állítható karrész és a tépőzáras csuklóállítás segítségével. További praktikus megoldás a szivacsozott telefonzseb, amelynek használhatóságát a bélés nem akadályozza, ugyanis igényesen ki van hagyva rajta a helye. Az egész produktumon érződik, hogy átgondolták a tervezők, hogy mit, miért és hova. És pont erre van óriási szükséged motorozás közben, az pedig csak a pont az i-n, hogy emellé még jól is néz ki. Sőt, utcai viseletként is megállja a helyét, jótékony módon kiszélesítve testalkatunkat… Előnyös megjelenéséhez egyértelműen hozzájárul a rövid fazonja, viszont az is nyilvánvaló, hogy a hosszabb szabású kivitelek még praktikusabbak. Ilyen verziók is találhatók a Motorparts kínálatában, és mindegyikükről elmondható, hogy High-Tech anyagokból készül, a lefrissebb divat szerint. Utóbbira az Urban Line (kényelmes városi viselet) és a Slim Fit (karcsúsított fazon) irányelvek jelentik a garanciát – efelől nincs is semmi kétségünk.


Igényes megoldások sokasága: kivehető belső bélés, párnázott zseb, hímzett logók és emblémás gombok

Azonban az LS2 Dream bukósisakhoz hasonlóan a Discovery motoros kabát legnagyobb fegyvere a kedvező ár-érték arány. Az értékeit már ismeritek, mindennek tükrében egyáltalán nem mondható túlzásnak a 35.900Ft-os árcédula. Persze, ez nem kevés kredit, és az is lehet, hogy nem látják rajtad elsőre az utcán, hogy Te most épp beruháztál (szó szerint), de meggyőződésem, hogy nagyon hosszú ideig nagyon jól fogod érezni magad benne. Végülis erre megy ki a játék, nemde? Szép, kényelmes, nem fázol benne és – amiről még kevés szó esett, pedig talán a legfontosabb – biztonságos: lágy, ütésre keményedő CE protektorok vigyáznak Rád. Ez az, amit nagy valószínűséggel csak egyszer kell megvenned, utána jó darabig szolgál majd: olyan, mint az ünneplős cipő, mindenhez fel tudod venni – mármint minden motorhoz. A Discovery modell (rövid férfi kabát) XS-estől 3XL-es méretig kapható, de találhatók női szabású motoros dzsekik is az LS2 kínálatában, melyek szintén az új, 2010-es kollekció darabjai. Szépen sikerült tehát az LS2 ruházat bemutatkozása (bár a nadrág még hátra van), és valószínű, hogy a folytatás is eképpen alakul – mindenesetre Ti nem maradtok le semmiről.


Tárolás megoldva: LS2 “zsákot” és akasztót is kapsz a kabát mellé

KÖSZÖNET a Motorparts Kft.-nek az LS2 felszerelésekért:

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 16. (Boráros térnél a Duna Házzal szemben)
Postacím: 1095 Budapest Soroksári út 16.
Nyitva tartás: H-P: 10:00-19:00; Szombat: 10.00-13 00

INFOLINE: +36 20/9 745 837
Telefon: +36 1 878 08 06
Fax: +36 1 878 08 06

Web: www.motorparts.hu
E-mail: info@motorparts.hu


A bőrdzsekihez képest több előnye is van a 100% polyester anyagnak: könnyebb, kényelmesebb,  jól tisztítható és jobban is szellőzik. Utcai motorozásra tökéletesen alkalmas.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending