Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lorenzo igazi hódítóként tért haza

A spanyol világbajnok még a repülőre is rá volt festve, amivel hazautazott

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Jorge Lorenzo Malájziában bebiztosított világbajnoki győzelme, majd a soron következő ausztrál verseny után – légitársaság szponzora révén – stílusosan repült haza szülőföldjére, Mallorca szigetére.

A Fiat Yamaha spanyol versenyzője már a sepangi futamon elfoglalta a helyét a királykategória trónján, majd a következő héten Ausztráliában kellett megmutatnia, hogy megy egy újonsült világelső: az ezüstérem szép eredmény egy biztos VB-címmel a zsebben, különösen, hogy a “helyi srác”, Casey Stoner ellen (megint) senkinek sem volt esélye. Így csak ezután tudott hazarepülni az “ex-nyalókás”, viszont személyes szponzora, az Air Europa emlékezetessé tette már az utazását is.

Ugyanis az említett légitársaság felfestette egyik repülőgépére a spanyol motorost, amint az M1-es Yamahával fordul, illetve gyorsít. A Boeing 737-es mindkét oldala részesült a művészetben, ráadásul az újdonsült világbajnok tiszteletére a “Lorenzo’s Land” nevet kapta a gép. Juan José Hidalgo, az Air Europa elnöke szerint “most már az égbolt is Lorenzo területe, hiszen ezzel a géppel sokkal messzebb és magasabban száll” – majd hozzátette, hogy sokáig szeretnék a festményeket a repülőn hagyni. Már-már űrhajósokat megillető tiszteletadásban részesült az egyedi Air Europa járat és legfőképp világverő utasa – de mint tudjuk, ez az űrhajós téma egyébként sem áll távol a spanyol 99-estől.


Óriási Lorenzo kép a Boeing oldalán – hiába, a spanyolok tudnak ünnepelni

Ennél is fontosabb, hogy Lorenzót több száz lelkes rajongó, motoros várta Palma de Mallorca repterén, majd kísérte el a Baleár-szigetek kormányépületéhez, ahol Francesc Antich miniszterelnök gratulált a spanyolnak a világ meghódításához. Miközben mi más, mint a Queen klasszikusa, a “We are the champions” szólt a háttérben… Nem véletlen a többes szám, mert bár a spanyol nemzetnek is hatalmas dolog egy újabb motoros világbajnoki cím, de az autonóm tartományként működő Baleár-szigetek számára (amelynek legnagyobb szigete Mallorca, Lorenzo szülőföldje) talán még inkább.

“Hatalmas dolog kétszeres 250-es világbajnoknak lenni, de a MotoGP VB-cím, az teljesen más! Büszke vagyok rá, hogy sikerült megszerezni és a célom az, hogy jövőre megismételjem önmagamat, bár tudom, hogy nem lesz egyszerű újra elsőként végezni. Szándékom szerint meg szeretném mutatni, hogy ez a 2010-es világbajnoki győzelem nem egy egyszeri, szerencsés alkalom volt, hanem sok-sok szezon kemény munkájának az eredménye” – nyilatkozott Jorge Lorenzo.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending