Connect with us

Hírek

Lipcse: Kornél a Király

10 év szünet után tért vissza Lipcsébe az adrenalin egy nagyszabású, három napos terepmotoros rendezvénnyel. Németh Kornél endurokrosszban indult és aratott fölényes győzelmet 7000 néző előtt!

Published

on

nemeth kornel lipcse 2014
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: HTS KTM

A HTS KTM rangidős tagja, Németh Kornél szinte haza érkezett Lipcsébe. A 20-as évei elején rendszeres résztvevője volt a helyi szuperkrossz viadaloknak. Olyan nagy sztárokkal mérte össze akkor a tudását, mint Jeremy McGrtath, Mike LaRocco vagy Greg Albertyn, az amerikai szuperkrossz legnagyobb alakjaival. Kornél azonban nem csak a szuperkrossz pályát koptatta a városban, rendszeresen tartott freestyle bemutatókat is. A helyiek tehát jól ismerik a nevét, ennek megfelelő fogadtatásban részesítették az elmúlt hétvégén megrendezett Kings of Xtreme gálán.

Kornél ezúttal kihagyta az első két napon lebonyolított szuperkrossz viadalokat, a vasárnapi endurokrossz futamokban mérettette meg magát, nem is akárhogy! 7000 néző szeme láttára aratott fölényes győzelmet. Az előfutamok és a középdöntő után már sejteni lehetett, hogy nagyon nehéz lesz megállítani az ezen a hétvégén kivételesen egy kétütemű 250-es Husqvarnával induló magyar klasszist, hiszen szó szerint leiskolázta a mezőnyt ezekben a futamokban.


Egy barátomtól kaptam kölcsön a motort erre a hétvégére. A SuperEnduro-világbajnokságon használt 350-es négyütemű motorom nagyon erős lett volna erre a pályára. A WP Havasi által felkészített futómű kiváló munkát végzett, egyedül a himba zavart, sokszor elakadt az akadályokban. Ezt leszámítva jól vizsgázott a gép” – avatott be minket Kori a szakmai titkokba.

A Kornél-cunami aztán a döntőben semmisítette meg végleg az Andreas Littenbichler által vezetett üldozőbolyt. Mondhatni menetrendszerűen rosszul sikerült a rajt a mi fiuknak, csak az ötödik helyen fordult az első kanyarba, de utána megállíthatatlan volt. Olyan kombinációkat vállat be, amit az ellenfelek megpróbálni sem mertek, így több mint tíz másodperccel verte a második helyen célba érő Christian Weisst. Littenbichler lett végül a harmadik.

Nagyon régen nem volt Németországban ilyen rangos beltéri versenyem. A közönség szenzációs volt, a rendezés hibátlan, a talaj pedig kifogástalan. Rengeteg ismerőssel találkoztam, akik felejthetetlen hangulatot csináltak a futamok alatt. Örülök, hogy úgy kezdtem a 2014-es szezont, ahogy a 2013-ast befejeztem: győzelemmel. Remélem a következő megmérettetésemen, a SuperEnduro-vébé barcelonai futamán is folytatni tudom a jó sorozatot.” – nyilatkozta a leintés után a sokoldalú magyar tehetség.

Kornél információi szerint jövőre már a SuperEnduro-világbajnokság is tiszteletét teszi Lipcsében, és ő természetesen ott szeretne lenni a mezőnyben.


Fotók: Rudolf Schuler

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending