Csatlakozz hozzánk

Hírek

Licitálni lehet a Világ legrégebbi Vespa robogójára.

Több mint 70 éves az olasz járműritkaság

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Akár magyar tulajdonosa is lehet a világ legrégebbi Vespa robogójának, amelyre most a márka magyar rajongói a catawiki.hu-n licitálhatnak.

Az 1946-ban gyártott robogó az úgynevezett “0 sorozat” 3-as számú prototípusa, amelyből a gyártó, a Piaggio mindössze 60 darabot készített.
Az 1003 alvázszámú robogó az összes valaha készült Vespa közül a harmadik példány, eladási árát 250 000 és 300 000 euró körüli összegre becsülik.

Sokallod? Én is. De a Vespa, az Vespa. Pláne ha kuriózum.

A Vespa robogó a kezdetektől fogva közismert lett. Festett, préselt acél karosszériája, ami teljesen elfedi a motort, (ezzel eltitkolva a motor mechanizmusát) védi a használóját és a robogó lelkét a szennyeződéstől, a sík padló, avagy lábtartó és lábvédő, a kiemelkedő első spoiler, amit a szél elleni védelemre találtak ki, mind egy egységet alkot.

“A Vespa nem csak egy robogó, egy életforma”

Nagyon gyorsan fogyott, de Hollywood volt számára a legnagyobb promóció.

1952-ben például a Római vakáció című filben Audrey Hepburn, Gregory Peck mögött utazta át Rómát egy Vespán.

Számos filmben szerepelt, klubbokat alapítottak, egyre nőtt, és a mai napig nő a rajongók tábora.

Egyszerű, egyedi, kényelmes, saját kultúrával.

Érdekes módon nem csak a hölgyek szívét fogta meg, szívesen használják férfiak is. A modern típusokon talán tisztasága miatt látok öltönyöket vagy szoknyát, tűsarkakat viselőket. Bámulatos, hogy a mai napig gyártják, fejlesztik.

Régi rozsdás napégette bohém járgányokat már ritkán látni, de azért még akadnak fanatikusok, akik így tartják szépnek. Szerencsére.

Mindenesetre egyszerű a képlet: csak szeretni lehet!

Ha pedig újat szeretnél keresd a vespa-budapest.hu oldalon. Házhoz szállítják neked az összes Piaggo cégcsoportnál gyártott robogót és motorkerékpárt.

Comments

comments

Trending