Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lezajlott a BMW Bike Maraton

Méghozzá nagy sikerrel: 52 motor vágott neki a több mint kilencszáz kilométeres távnak…

Közzétéve

ekkor

bmw bike maraton 2014
RST AIRBAG

…július 13-án Balatonboglárról, a BMW Motorrad Full-Gas szalonjától elindulva, érintve a somogyi dombokat, az Őrséget, Szlovénia és Horvátország gyönyörű tájait, meghódítva a Mecsek szerpentinjeit és megkerülve a Balatont, Lellén fejezve be másnap a nyolcadik alkalommal megszervezett BMW Bike Maraton kihívásait. Egyetlen műszaki hibát leszámítva mindenki célba is ért, így a mezőny – a szervezőkkel együtt – nagyjából ötvenezer kilométert tett meg – rengeteg élménnyel gazdagodva.

A versenyen – amely kizárólag rajzos itinerek segítségével megoldandó speciál szakaszokból állt – idén is tetszés szerint két vagy három motorból álló csapatok vehettek részt. Az értékelés alapja ugyanakkor az előírt, szabályos és biztonságos átlagsebesség tartása volt, amelyet útközben is ellenőrizhettek a szervezők. A biztonságot tovább erősítendő újítás volt idén, hogy az első három etapot követően, szombat este egy közös szálláshelyen találkozott a mezőny, ahol vacsora után mindenki aludhatott néhány órát.

Biztonság mindenek előtt: sötétben kevesebbet mentek az indulók

Így – főként a vadveszély elkerülése miatt – nem kellett az egész éjszakát végigmotorozniuk az indulóknak, és a viadal nem csupán biztonságosabbá, hanem élvezetesebbé is vált, hiszen a Maraton indulói végig gyönyörködhettek a csodálatos tájakban. A motorosok közül sokan utast is hoztak magukkal, akik a vezetőkhöz hasonló elismerést érdemelve, kivétel nélkül végigmotorozták a teljes távot.


– további információ a BMW Motorrad oldalán

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending