Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Letisztultabb Panigale: VR46

A Ducati 1199 Panigale elnyerte a közönség tetszését letisztult, mégis modern formáival. Mégis akad, aki ezeket a vonalakat továbbgondolva máris a modell következő változatának vízióját vetette papírra…

Közzétéve

ekkor

ducati vr46 2014
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Steven Galpin dizájner ügyesen bánik a virtuális ecsettel és több szögből is átalakította a Panigale jelenlegi alakját. A koncepciómotort Valentino Rossi után nevezte el, aki már kölyökkorától kedvenc versenyzője. Nem kell sokáig találgatnunk: az alkotó favorit márkája a Ducati, viszont érdekesség, hogy a motor megjelenését 2018-ra tervezi, mivel szerinte akkorra várható a Doktor visszavonulása. Habár Rossi nem alkotott maradandót a Ducati versenyzőjeként, Stevent e kombináció ihlette meg, és a motorból 460 darabot gyártatna – természetesen Valentino rajtszáma alapján.

Az alkotás azonban nem csak egy átretusált Ducati, technikailag is kapott újításokat. A legérdekesebb része az az egyoldalú hátsó lengővilla, amely magába foglalja a kipufogót, sőt a láncot is “magában” vezeti el. Steven szerint így több alkatrész is megspórolható lenne, ami még tovább csökkenthetné a menetkész tömeget. A modellt 25-től 48 éves korú férfiak számára tervezte, akik nem csak az utakon, de a versenypályákon is kihasználhatják a motorban rejlő potenciált.

Akár gyári katalógusfotó is lehetne – a tervező azt szeretné…

Bizonyára a legtöbb Olvasó elképzelhetetlennek tartja e Ducati megvalósulását, azonban érdemes lehet bátorítanunk az efféle ötletgazdag tervezőket, hátha végül tényleg valóra válhat valami egyedi tervezés, ami előre hajtja a motorkerékpárok fejlődését (vagy akár csak néhány technikai vagy formai részlete a VR46-nak – a szerk.)

Nektek melyik tetszik jobban, a mostani Panigale vagy a VR46?

Ilyen lesz AZ olasz superbike 2018-ra?


Szöveg: RSVRocky Képek: AR

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending