Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lesz kiért szurkolnunk a Bol d’Or-on

Kispataki Viktor egy német BMW-s csapattal vesz részt a legendás egynaposon

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Magyarország ismét képviselve lesz a legendás Bol d’Or 24 órás versenyen: Kispataki Viktort a német TSV Völpke by Schubert Motors színeiben, egy BMW S1000RR nyergében láthatjuk majd versenyezni!

A magyar superbike világbajnoki pontszerző csapattársai Udo Reichmann és Filip Altendorfer, akivel húsvétkor a Hockenheimringen versenyzett egy alakulatban. A fiúkat a Superstock Világkupa mezőnyében értékelik, ami azt jelenti, hogy a versenymotor blokkja széria, és az első, illetve a hátsó keréken nincs gyorscserélő.

Szerdán teljesítették első köreiket a magny-cours-i pályán, melyet mindhárman ismertek. A 2012-es versenymotorok a helyszínen állnak össze, miközben a srácok is keresik a közös nevezőt, hiszen ugyanazzal a motorral kell majd, hogy tudjanak mindhárman gyorsan menni.

Az időjárás pillanatnyilag és az előrejelzések szerint sem lesz kegyes az Endurance Világbajnokság mezőnyéhez. Esténként 0-5 fok, nappal maximum 12 fok és eső várható – így érthetően a versenyzők között a leggyakoribb téma, hogyan vészelik majd át a 24 órás viadal hajnalát. Vicces, de sajnos nem megvalósítható ötletek születtek már a kézfejek melegen tartására, arra a közel 60 percre, amit egyhuzamban a pályán töltenek..


Viktornak tetszik a motor és a csapattal is elégedett – már csak a jó idő hiányzik!

„Örülök, hogy idén harmadszor vehetek részt a 24 órás Bol d’Or versenyen. Célom, hogy a kockás zászló vessen véget a futamunknak, és kategóriánkban minél előrébb végezzünk. A csapat szimpatikus és a motorban is látom a lehetőséget, hogy szombatig ütőképes versenymotorrá váljon” – nyilatkozta Kispataki.

Csütörtökön kezdődnek a hivatalos edzések, melyek támpontot adnak majd, hogy  milyen mezőny állt össze idén, és hova várható a TSV Völpke by Schubert Motors.


A csapat autogrammkártyája

Forrás: Viktor Management

Comments

comments

Trending