Csatlakozz hozzánk

Hírek

Leon Haslam 2011-től a BMW-nél folytatja

A WSBK világbajnoki ezüstérmese Ruben Xaus helyére, a BMW gyári csapatába igazol

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: BMW

Kihirdették a BMW Motorrad Motorsport WSBK csapatának felállását a 2011-es szezonra. A BMW S1000RR-rel versenyző gyári csapat harmadik szezonjában a kétszeres világbajnok Troy Corser mellett a brit Leon Haslam versenyez majd.

Berthold Hauser, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója szeptember 28-án jelentette be a csapat jövő évi összetételét. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk Troy-al és Leon-nal. Ez a pilótapáros tökéletes kombinációja a fiatalos harci szellemnek és a rengeteg tapasztalatnak. Nagyon örülünk, hogy nem csak egy kétszeres világbajnok van a csapatunkban, de a 2010-es világbajnokság pontversenyének jelenlegi második helyezettje is nálunk versenyez majd”

“Régóta figyeltük Leon-t és mostanra több, mint elégséges bizonyítékot nyújtott tehetségéről, épp ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy csapatunkban üdvözölhetjük őt. Erős párosunk van a következő szezonra, és semmi kétségem afelől, hogy Troy-al és Leon-nal elérhetjük ambiciózus céljainkat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Ruben Xaus-nak, aki az elmúlt két évben segítette munkánkat, és sokat tett azért, hogy eljuthassunk oda, ahol ma tartunk. Szeretnénk neki a legjobbakat kívánni a jövőre nézve” – mondta el Hauser.


Haslam fantasztikus szezont futott a gyári Suzukival, annak ellenére, hogy nem nyert összetettben…

Leon Haslam is nagyon várja, hogy a BMW Motorrad csapatában versenyezhessen: „Az utóbbi két szezonban folyamatosan figyeltem a BMWS1000 RR fejlődését, ahogy mára teljesen kiforrott versenygéppé vált. Nagyon várom, hogy ezzel a modellel motorozhassak és kitapasztalhassam, milyen elvárásokat támaszthatok felé. A csapat megmutatta, hogy bennük van a győzelem lehetősége és az ehhez szükséges gyári támogatást is megkapják. Remélem, én tehetem hozzá azt a kevés pluszt, ami a diadalhoz hiányzik. Pozitívan tekintek a jövő szezonra, és remélem, hogy sikeres évnek nézünk elébe” – nyilatkozta a versenyző. Az idei szezon utolsó versenyei október 3-án, a franciaországi Magni-Cours-ban lesznek. A megmérettetésen még a Ruben Xaus – Troy Corser felállással indul a BMW csapata. Ugyanakkor Haslam korábbi munkaadója, az Alstare Suzuki csapata – megfelelő gyári támogatás hiányában – jövőre csak egy pilótával indul a világbajnokságon, de hogy ki ül majd ezen a GSX-R-en, azt még nem lehet tudni.


…jövőre pedig a rutinos róka, Troy Corser oldalán küzdhet tovább – 2011-ben is a VB-címért?


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending