Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Lényegében GP-motor: Aprilia RSV4 R-FW Misano

Tovább izmosodott a noalei V-négyes: a pályanapok és versenyezni vágyók számára készültek az RSV4 legújabb típusváltozatai, köztük a címben szereplő, 230 lóerős…

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Az Aprilia 2009 óta folyamatosan csiszolgatja négyhengeres sportmotorját, aminek köszönhetően az eredmények nem maradtak el. Három Superbike világbajnoki cím után az idei évben a Superstock kategóriában sikerült elhódítaniuk az aranyat, elvárásaik azonban még mindig nem csökkentek a típussal kapcsolatban.

Erre meg is van minden okuk, mert az RSV4 konstrukciójában még mindig rengeteg a potenciál, és talán egy jobb versenyzőpárossal az idei évben is a dobogón végezhettek volna a Superbike-ban. Ám mivel a gyártó immáron a MotoGP sorozatában is szerepel, könnyen hihettük azt, hogy az Aprilia hanyagolni fogja az “utcaibb” kategóriát.

Az RSV4-ben dolgozó V-négyes azonban szorosan összefügg a MotoGP projekttel, hiszen a motorok szíve szinte ugyanaz a szerkezet. Az Aprilia így minden fejlesztést vissza tud forgatni az utcai motorokba is, és ezt már az első GP-ben töltött (visszatérő) év után meg is tette. Az EICMA kiállításon lehullt a lepel az eddigi legerősebb RSV4-ekről, ami a vásárlók garázsaiba kerülhetnek.

Konkrétan 5 változat mutatkozott be, melyek mind pályahasználatra lettek felkészítve, így kielégítik a nyílt pályanapokra látogatók és a profi versenyzők igényeit is. A képeken látható legerősebb és legfelszereltebb modell az RSV4 R-FW Misano fantázianevet kapta, teljesítményét pedig 230 lóerőre becslik. A modell igazán feltűnő festést is kapott, ami biztosan rengeteg rajongó számára teszi kívánatossá a gépet – bár szerintem ettől messze jobb színkombinációkban is készültek már RSV-négyesek.

Az öt változat nevei, “növekvő sorrendben”: RSV4 R-FW Stock1 MM Race, majd Stock2 APX Race, majd SBK, W-SBK, végül Misano. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az SBK-k már Superbike vb replika színvonal, míg a Misano már rendesen GP-fíling.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending