Connect with us

Hírek

Leleplezték a Husqvarna új 2019-es crossmotor kínálatát!

Öt teljesen új fejlesztésű versenymotorról van szó, melyek új mérföldkövet jelentenek a crossmotorok teljesítményében.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nemrég két bajnoki győzelmet is bezsebelt a Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team két versenyzője, Jason Anderson és Zach Osborne. Az egyik a 2018-as FIM 450SX Világbajnokság, as másik pedig a 250SX AMA East Region Bajnokság. Volt tehát miért ünneplenie a Husqvarnának, a nagy örömben gyorsan bemutatásra is került a jövőre érkező, összesen öt új modell – ezek egytől egyig újratervezett, új generációs prémium gépek, melyek ugyanazt a magas technológiai szintet nyújtják a kezdőknek és a vérbeli profiknak egyaránt.

Világszínvonalú versenyzők tapasztalatát keresztezték számtalan órányi kutatással és teszteléssel a Husqvarna mérnökei, melynek eredménye egy hosszú lista azon fejlesztésekről, melyek az FC és TC gépeket a csúcsra helyezi, legyen szó teljesítményről, kezelhetőségről, súlyról vagy megjelenésről.

Az elérhető csúcstechnológia és prémium minőségű alkatrészek találkozása az innovatív technológiai és funkciós fejlesztésekkel célja többek között az is volt, hogy az új 2019-es modellek megadják a lehetőséget minden motorosnak, hogy a tudásuknak megfelelő szinten is új területeket fedezzenek fel motorozás közben.

Egy mondatban összefoglalva: a 2019-es Husqvarna modellek a valaha gyártott legkifinomultabb, legőszintébb és legtisztább crossmotorok.

 

Nagy lépés előre

A Husqvarna rendkívül büszke rá, hogy a 2019-es évre öt új kétütemű és négyütemű motorral újítja meg a kínálatát. Ezek az új modellek testesítik meg a történelmi márka következő szintjét a crossmotor gyártásban. Kezdve a fürge TC 125-től egészen a potens négyütemű FC 450-ig minden egyes modell új mérföldkövet jelent az osztályában.

Az egyik legszembetűnőbb fejlesztés a sok közül az új váz, ami egy igazán gyönyörű kék fényezést kapott. Az MY19 széria hosszirányú merevsége jelentősen javult, így a motoros még több visszajelzést kap a motorjától. Az új beállítási lehetőségekkel bővített WP AER  villák és a DCC rugóstag tökéletesen passzol az új vázkarakterisztikához, így javítva az energia elnyelést és az egyenes futást.

Mind az öt új modell megkapja a számos motorikus fejlesztést is. A zászlóshajó FC 450-nek újratervezték és kompaktabbá alakították az SOHC hengerfejét, ezzel 500 grammot csökkent a blokk összsúlya. Az új, jelentősen megváltoztatott kipufogórendszer csak tovább növeli a teljesítményt , míg a motor súlyához nem ad hozzá se a két, se a négyütemű modelleknél.

Mindegyik új modell megkapja a magas minőségű ProTaper kormányt és az új küllő csavarokat a D.I.D felnikhez, de a négyütemű FC motorok rendelkeznek az új, kompakt méretű Li-ion 2.0 Ah akkumulátort, ami egyenletesebb teljesítmény leadásra képes. A szintén új fejlesztésű idomszett személyre szabott ergonómiát biztosít az ideális kényelem és kontroll érdekében, továbbá szemlélteti a Husqvarna úttörő dizájn irányzatát.

A MY19 széria újdonságai:

 • Újratervezett idomok
 • Újratervezett SOHC hengerfej az FC 450-hez (500 grammal könnyebb)
 • Kékre festett váz, megnövelt hosszirányú merevséggel
 • Új, 2 részes hátsó villa (250 grammal könnyebb)
 • Frissített beállítási lehetőségek a WP AER 48 villákhoz
 • WP DCC rugóstag új dugattyúval és frissített beállításokkal
 • Új kipufogók a két üteműekhez, áttervezett leömlő a TC 250-hez
 • A lánchossz állíthatósága 5 mm-el megnőtt
 • Kormánykifli védő egybe lett integrálva az első rendszámtáblával
 • A kipörgésgátló és a launch control beállításai frissültek [négy ütemű motorokhoz]
 • Új gázbowden elvezetés a jobb szerelhetőségért
 • Áramlás tervezett rezonátorok és kompaktabb méretű kipufogók a négyütemű motorokhoz
 • Új generációs Li-ion 2.0 Ah akkumulátor
 • Frissített hűtési rendszer új középcsővel
 • A külső benzincső beljebb került, a jobb védelemért cserébe
 • Új ProTaper kormány
 • D.I.D. felnik új küllő csavarokkal

Az új Husqvarna MY19 crossmotor kínálat 2018 Júniusától világszerte elérhető lesz a hivatalos Husqvarna márkakereskedésekben. Az árazással és elérhetőséggel kapcsolatos kérdéseket a legközelebbi Husqvarna kereskedés vagy importőr tudja megválaszolni.

A teljes MY19 motocross média csomag 2018 Június 18. után lesz elérhető, minden részletes technikai információval és nagyfelbontású képpel együtt együtt.

A Husqvarna Motorkerékpárok teljes modellpalettája megrendelhető a MotoPartsShop-ból, akár forgalomba helyezve és házhoz szállítva is. Budapesti Husqvarna kereskedésünkben mindig meg tudsz nézni pár különleges modellt.

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending