Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lehet még tökéletesebb egy MV Agusta?

Most egy okos kuplunggal lehet 😉

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az MV Agusta beszerelte az első csúcskategóriás túraendúrójába az okos kuplungot, avagy a Smart Clutch System (SCS) szerkezetet, ami egy olyan automata kuplung ami hagyományosan is használható, hiszen meghagyták a kuplungkart, de képes beavatkozni, azaz automatikusan zárni és oldani a tengelykapcsolót egy röpsúlyos szerkezetnek köszönhetően. Hasonló megmozdulás ez, mint a KTM adaptív tempomatja, ergo csak akkor nyúl bele a dolgokba, ha szükségét érzi (kivéve ha direkt nem kapcsoljuk be, hogy ne kelljen a kezünket fárasztani).

Tehát a Turismo Veloce Lusso 2018-as modell ugyanolyan kuplungkarral rendelkezik mint az összes többi, csak van benne valami plusz is. És ez most kivételesen nem csak a szépsége. 🙂

Olyan mint a Vasember szíve, nézzétek meg hogy működik.

Ezt a technikát nem egyedül fejlesztette ki az Agusta, hanem az amerikai Rekluse céggel dugta össze a buksiját, aki offroad járművekhez és HD-ékhez gyártott eddig automata kuplungot. A legnagyobb előnye az okos kuplungnak, hogy automata módban nem kell vele bajlódni, így elindulásnál vagy megállásnál sokkal gördülékenyebben lehet vele közlekedni, nem lehet vele lefulladni.

Csak az átlátszó kuplungfedél árulja el, hogy ő milyen okos

Természetesen teljesítménybeli változás nem történt a Velocén, az Euro 4-es blokk, a 110 dübörgő paci mind maradt, ez az extra viszont a motor árához képest szinte semmiség, csak poton 250 ezer pluszt kell hozzácsapni a kicsit több mint hét millához.

Ugye nem felejtetted el, hogy a Budapesti MV Agusta kereskedésünkben bármelyik modellt megveheted?! 😉

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending