Connect with us

Hírek

A legújabb szerelmem: Lewis Hamilton Yamaha teszt

Lewis Hamilton vasárnap Jerezben tesztelt egy Superbike R1-es Yamahát. Nagy meglepetésre nem a róla elnevezett MV F4-el ment, de ki tudja mit hoz a jövő… Lehet, hogy a Yamaha az új MV?

Published

on

Sportster
RST AIRBAG

A Forma 1-es világbajnok már évek óta sóvárog az után, hogy mehessen egy igazi vérbeli versenymotorral. Ezidáig vágyálom volt számára, de múlt vasárnap végre teljesült az álma, a Superbike világbajnokságon résztvevő angol Crescent csapat R1-esét hajtotta. Így Lewis Hamilton Yamaha géppel esett át a tűzkeresztségen. Alex Lowes és Michael van der Mark segített neki a körözésben.

Bár Hamiltonnak volt egy kisebb balesete vasárnap, ettől függetlenül elégedett a Superbike nyújtotta tapasztalatával. “Már most hiányzik, hogy megülhettem ezt a motort”, írta hétfőn reggel az Instagram fiókjában.

“Már gyermekkorom óta szerettem a motorkerékpárokat és az autókat. Hálás vagyok édesapámnak, hogy végül egy gokartot vett nekem, s így az autósport felé indult az utam, de mindig is szerettem volna egy motorkerékpárt, és nagyon élveztem a pályán vezetni.”

Az ötszörös Forma-1-es világbajnok áradozik a motorsportról: „Nagyon tisztelem a versenyzőket. Bár más mint a Forma 1, de sok mindenben hasonlít. Kell hozzá türelem, bátorság, koncentráció, sok időt kell belefektetni, mozgékonyságot igényel és mindig készen kell állni a kockázatra. Hihetetlenül izgalmas sport.”

“Nincsenek motorversenyzői ambícióim.”

Hamilton tisztában van vele, hogy az egykerék-meghajtású vonat már elment. 34 évesen már “elhasználódott”. “Nagyon szeretnék versenyezni, de ezek a srácok nagyon magas szinten vannak, amit ennyi idősen lehetetlenség túlszárnyalni. Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy motorozhassak, hogy megismerjem a versenypályán való vezetést, a határait, mert nagyon élvezem.”

Hamilton másik nagy álma, hogy kipróbálhassa a legendás Valentino Rossi saját pályáját Tavulliában, ahol Rossi szombaton Franco Morbidellivel megnyerte a 100 km-es versenyt, és hogy pár órát együtt tölthessen Rossival, és körözhessen vele a pályán.

Valentino Rossi: “Szívesen látom Hamilton a farmon.”

Rossi rendszeresen beszélget Hamiltonnal, ami valószínűleg közös szponzoruknak, a Monster Energy-nek is köszönhető. “Gyakran levelezünk. Lewis nagy motorkerékpár rajongó, sűrűn hangoztatja, hogy  a motorversenyzők az “igazi” versenyzők, de szerintem túloz. Teljesen normális, hogy a Forma 1-es versenyzők izgalmasnak találják a motorversenyzést, ez fordított esetben is így van, s bár valóban hasonló, mégis teljesen más a két sport.”

Rossi pontosan tudja miről beszél, hiszen többször tesztelt már Ferrarit a Formula 1-ben és kitűnően ment neki. Benne is felmerült, hogy mi lenne ha… de végül továbbra is hűen imádja a MotoGP versenyzést. 🙂

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending