Csatlakozz hozzánk

Hírek

Légkondicionáló motorra

A miniatürizált kompresszorral, és a hozzá csatlakoztatott ruhával megoldódni látszik a kérdés.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A légkondicionáló mindennapjaink része. Otthon, a munkahelyen, az autóban, és számos egyéb helyen élvezhetjük a hűs levegő áldásos hatását. Mostantól akár a motoron is. Csak idő kérdése volt, hogy mikor hozakodik elő valaki egy ilyen szerkezettel.

A motor, a motorozás a végtelen szabadság szimbóluma, noha ezt a szabályok, és gyakran mi magunk is egyre jobban korlátozzuk. A bukósisak nyújtotta biztonságért egy hatalmas ágyúgolyó méretű fejfedő viselésével adózunk (Magyarországon 1963 óta), testi épségünkért védőruhába bújunk. Akinek mindez nem elég, mostantól egy vastag porszívócsővel csatlakoztathatja magát a csomagtartóra ízlésesen rögzített szürke dobozhoz, cserébe a legnagyobb melegben sem fog  megizzadni, mint a többiek, akik hagyományos szerelésben motoroznak.


Speciális platnival rögzíthető a hátsó csomagtartóhoz

Az EntroSys Motoros Légkondicionáló Rendszer két fő egységből áll. Az egyik maga a rendkívül kompakt méretű, a motor elektromos rendszeréről üzemelő, kis fogyasztású légkondicionáló egység, ami hűteni, fűteni, vagy csak simán levegőt keringetni is tud. A másik a speciális mellény, ami a levegőt szállító csővel és gyorscsatlakozóval kapcsolható a készülékhez. Ezen kívül jár még hozzá egy apró távirányító, amivel beállítható a ruhán belüli mikroklíma hőmérséklete.

A bordák mint a bálna szilái


A kormányra rögzített távirányítóval könnyen beállítható a mellényen belüli hőmérséklet

A mai világban a kínálat és a kereslet összhangban van egymással, a kérdés csak az, hogy ki milyen típusú motoros? Olyan, amelyik indulás előtt üzembe helyezi személyi légkondicionáló berendezését, bekapcsolja GPS-ét, ráhangolja bluetooth-os kihangosítóját a telefonjára, és végül benyom egy jó kis slágert az iPodján, vagy olyan, amelyik felugrik a motorjára, húz egy kövér gázt, nem érdekli, hogy telefonon keresik, ha pedig melege van, akkor még egy kicsit gyorsabban megy, hogy jobban hűtse a menetszél.


Így néz ki mindez a gyakorlatban
Tudtad-e?

A világhírű magyar szabadalom, a folyadékkal fűtött Thermoflash ruha alapvetően melegítési célra lett kifejlesztve. Feltalálói azonban meglátták benne a lehetőséget, hogy ugyanezt a technológiát a motoros hűtésére is lehetne alkalmazni, ami – főleg a motorsportban – komoly előnyökkel kecsegtet. Legutóbbi értesülésünk szerint a projekt még fejlesztési stádiumban van, de több, rendkívül ígéretes teszten már bizonyította hatékonyságát. Hamarosan lehet, hogy a Thermoflash hűtött ruha is megérik arra, hogy piacra dobják.


A teszteken jól szerepelt a rendszer, de a méretével még gondok voltak

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending