Csatlakozz hozzánk

Hírek

A legendák sosem halnak meg, örökké élnek

Nicky Hayden szobrot avattak Owensboro-ban, Kentucky-ban

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A szobrász azt a feledhetetlen pillanatot örökítette meg, mikor a versenyző a Laguna Seca-i győzelmét ünnepelte. Az emlékművet az amerikai bajnok szülővárosában állították fel és a polgármester, Tom Watson június kilencedikét ezentúl Nicky Hayden nappá nyilvánította.

(Az amerikaiak írják így a dátumot 6/9, ami egyértelműen a versenyszáma tiszteletének tulajdonítható)

“Büszkék vagyunk rá, hogy Nicky iránt érzett tiszteletünket kifejezhetjük ezzel a szoborral. Ő nemcsak egy rendkívüli versenyző, hanem egy rendkívüli ember is volt.” – mondta Watson polgármester – “És rettentően büszkék vagyunk arra, hogy Owensboro-t tartotta otthonának. Öröksége örökké élni fog.”

“Ez az esemény és a szobor nagyon sokat jelent a családunknak” – mondta testvére Tommy – “A halála óta eltelt egy évben nagyon sok támogatást kaptunk a helyi emberektől és másoktól is a világ minden tájáról. Számos rajongó mondta, hogy szeretne egy olyan helyet ahol kifejezhetik tiszteletüket, ezért készült el ez a szobor. Ezenkívül azt is remélem, hogy emlékezteti majd az Owensboro lakosait arra is, hogy aki hű marad gyökereihez, nagyszerű dolgokat érhet el, ahogy a testvérem, Nicky is tette.”

Hayden család

A szobor leleplezése hatalmas tömeg előtt történt egy nagyon megindító ceremónia keretében. Az eseményen felszólaltak Nicky hozzátartozói, barátai, a polgármester és még a szobrász is.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending