Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lefoglalni, bezúzni? Nem erős ez egy kicsit?

Keserédes hírek: Angliában több mint 20, utcai randalírozásra használt motort foglaltak le, majd zúztak be

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Múlt hónapban nagyjából 29 főt tartóztattak le a Brit rendőrök, miután közutakon versenyeztek és veszélyeztettek másokat, egy saját maguknak szervezett ”csapatás” keretein belül. A randalírozásra használt gépek közt voltak quadok, crossmotorok, robogók és még ki tudja milyen járművek, amelyek egy jelentős részét bezúzatott a West Midland rendőrség.

Az elkövetők nagy része felfüggesztett börtönbüntetést kapott, viszont a bandavezér Andrew ‘Dru’ Tomlinson nem úszta meg ennyivel, neki két évet kell leülnie, illetve egyik tettestársa, Matthew Sidwell szintén letöltendőt kapott, 12 hónap terjedelmében. A kb. 20 járműből azért nem mindet darálták le konzervnek, az a pár ami megúszta továbbítva lett a technikai rendőröknek.

Jack Hadley vezetőnyomozó így nyilatkozott az akcióról: „A motorokat úgy használták, hogy azok veszély jelentettek a többi közlekedőre, valamint a gyalogosokra nézve is. A tulajdonosaikat már elítéltük a bíróságon, viszont fontos megmutatnunk, hogy az ilyen esetekben aktívan kérvényezzük a járművek bezúzását is. Némelyik motor több ezer fontot ért, így a tulajdonosának érdemes elgondolkodnia rajta, hogy miként is mire használja azt, főleg, hogy nagy részük nem is használható közutakon, mivel nem rendelkezik a szükséges előfeltételekkel. Ilyenek például a bizonyos cross- és enduro motorok, a mini motorok és a pit bike-ok, amiket nem lehet regisztrálni a közlekedési rendszerekben, így nincsenek adóztatva és rendszám sincs rajtuk. Mindezzel és a következményekkel is tisztában vannak az elkövetők, mivel rendre eltakarják az arcukat, hogy ne lehessen a későbbiekben beazonosítani őket.”

Valóban úgy fest, hogy az angol rendőrök elkezdtek bekeményíteni, mivel az elfogó taktikák közé felvették a tüske csapdákat is, amik azonnal nullázzák a rajtuk áthaladó motor, vagy autó abroncsait, de elkezdték használni a DNS spray-t is. Utóbbiból elég egy fújás az elkövetőre és a motorjára, hogy a későbbi beazonosítás során egy UV lámpa segítségével jobban világítson az elkövető mint egy karácsonyfa.

Szóval ha Angliában jártok motorral, mostantól érdemes fokozottan odafigyelni a szabályok és sebesség korlátozások betartására…

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Trending