Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lefoglalni, bezúzni? Nem erős ez egy kicsit?

Keserédes hírek: Angliában több mint 20, utcai randalírozásra használt motort foglaltak le, majd zúztak be

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Múlt hónapban nagyjából 29 főt tartóztattak le a Brit rendőrök, miután közutakon versenyeztek és veszélyeztettek másokat, egy saját maguknak szervezett ”csapatás” keretein belül. A randalírozásra használt gépek közt voltak quadok, crossmotorok, robogók és még ki tudja milyen járművek, amelyek egy jelentős részét bezúzatott a West Midland rendőrség.

Az elkövetők nagy része felfüggesztett börtönbüntetést kapott, viszont a bandavezér Andrew ‘Dru’ Tomlinson nem úszta meg ennyivel, neki két évet kell leülnie, illetve egyik tettestársa, Matthew Sidwell szintén letöltendőt kapott, 12 hónap terjedelmében. A kb. 20 járműből azért nem mindet darálták le konzervnek, az a pár ami megúszta továbbítva lett a technikai rendőröknek.

Jack Hadley vezetőnyomozó így nyilatkozott az akcióról: „A motorokat úgy használták, hogy azok veszély jelentettek a többi közlekedőre, valamint a gyalogosokra nézve is. A tulajdonosaikat már elítéltük a bíróságon, viszont fontos megmutatnunk, hogy az ilyen esetekben aktívan kérvényezzük a járművek bezúzását is. Némelyik motor több ezer fontot ért, így a tulajdonosának érdemes elgondolkodnia rajta, hogy miként is mire használja azt, főleg, hogy nagy részük nem is használható közutakon, mivel nem rendelkezik a szükséges előfeltételekkel. Ilyenek például a bizonyos cross- és enduro motorok, a mini motorok és a pit bike-ok, amiket nem lehet regisztrálni a közlekedési rendszerekben, így nincsenek adóztatva és rendszám sincs rajtuk. Mindezzel és a következményekkel is tisztában vannak az elkövetők, mivel rendre eltakarják az arcukat, hogy ne lehessen a későbbiekben beazonosítani őket.”

Valóban úgy fest, hogy az angol rendőrök elkezdtek bekeményíteni, mivel az elfogó taktikák közé felvették a tüske csapdákat is, amik azonnal nullázzák a rajtuk áthaladó motor, vagy autó abroncsait, de elkezdték használni a DNS spray-t is. Utóbbiból elég egy fújás az elkövetőre és a motorjára, hogy a későbbi beazonosítás során egy UV lámpa segítségével jobban világítson az elkövető mint egy karácsonyfa.

Szóval ha Angliában jártok motorral, mostantól érdemes fokozottan odafigyelni a szabályok és sebesség korlátozások betartására…

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Trending