Connect with us
Suzuki

Hírek

Le Mans: izgalmas végjáték

Endurance VB: egy körön belül végzett a Kawasaki és a Suzuki – előbbi nyert, utóbbi bajnok

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Minden idők egyik legszorosabb és legizgalmasabb befutóját vívta a Suzuki Endurance Racing Team az Endurance vébé Le Mans-i 24 órás záró fordulójában Franciaországban – és hatalmas küzdelemben végül ismét megszerezte a világbajnoki címet.

A Vincent Philippe, Anthony Delhalle és Takuya Tsuda alkotta csapat 844 kört teljesített a világhírű Bugatti Pályán, és második helyen vitte a célba a Suzuki GSX-R1000-et, mindössze 1 perc 2 másodperccel a forduló győztese, az ugyancsak 844 kört futott SRC Kawasaki mögött.

Nem sokkal a verseny vége előtt a SERT (Suzuki Endurance Racing Team) még vezetett a futamban, de az egyik boxkiállás alkalmával – állítólag – elkövetett szabálytalanság miatt időbüntetéssel sújtották. A csapat így visszaesett a második helyre, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy öt forduló után 128 pontos végeredménnyel megszerezze tizenkettedik világbajnoki címét. A SERT 24 ponttal végzett a második helyezett BMW Motorrad France előtt, míg a bronzérmet a Yamaha France GMT 94 vitte haza 98 ponttal.

A jubileumi, harmincötödik Le Mans-i 24 órás versenyen Vincent Philippe-pel a GSX-R1000 nyeregében a rajttól egy darabig vezetett az élről nekivágó SRC Kawasaki előtt. A két csapat később többször váltotta egymást az élen. A futamot végül a Julien da Costa, Gregory Leblanc és Freddy Foray alkotta Kawasaki trió uralta, míg a suzukis csapat taktikusan versenyezve azt a fő célt tartotta szem előtt, hogy a pontversenyben hozzá legközelebb álló ellenfelei, a Yamaha GMT 94, a Honda TT Legends és a BMW France előtt végezzen.


Tizenkét bajnoki címével a Suzuki a hosszú távú versenyek vébéjének legsikeresebb márkája 

A verseny után a csapat igazgatója, Dominique Meliand, aki több mint harminc éve irányítja a World Endurance történetének legsikeresebb csapatát, örömtől sugárzó arccal ezt nyilatkozta: „Fő célunk a világbajnoki cím megszerzése volt, de mindent beleadtunk, hogy megnyerjük a Le Mans-i futamot, hiszen ez számunkra hazai pálya. Végül ennek sem volt sok híja…”

A Le Mans-i 24 órás futam eredményei

1. SRC Kawasaki (Kawasaki) 844 kör; 2. SERT (Suzuki) 844; 3. BMW Motorrad France (BMW) 840; 4. Yamaha France GMT 94 (Yamaha) 839; 5. Honda TT Legends (Honda) 828; 6. National Motos (Honda) 815; 7. MCP Starteam 67 (Suzuki GSX-R1000) 814; 8. Louit Moto 33 (Kawasaki) 809; 9. Penz13 Kraftwerk (BMW) 806; 10. RAC 41 (Yamaha) 803.

A bajnokság végeredménye (helyezés/csapat/pontszám):

1.     SERT     128
2.     BMW Motorrad     104
3.     Yamaha GMT 94     98
4.     Honda TT Legends     97
5.     SRC Kawasaki     80
6.     Monster YART     59
7.     Bolliger Switzerland     55
8.     Yamalube Folch     55
9.     Team R2CL     49
10.   FCC TSR Honda     35


Le Mans-i “csendélet” – ez a pálya éjszaka sem csendesedett el… Hamarosan a magyar résztvevő, Kispataki Viktor versenyéről is beszámolunk

Forrás: Suzuki

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending