Csatlakozz hozzánk

Blog

Le Mans-ból jelentjük: Kawasaki győzelem, Suzuki világbajnokság

Ezen a verseny minden összejött aminek nem kellett volna, de a SERT mégis bezsebelte tizenharmadszor a világbajnoki címet (Frissítve!)

Közzétéve

ekkor

le mans 24h 2013
RST AIRBAG

Minden jó, ha a vége jó, tartja a mondás… Izgultak a Suzukinál, végül mégis meglett az arany.

Frissítve – 09.23.

Egy drámai futam végén a Suzuki Endurance Racing Team megnyerte a 2013-as FIM Endurance Világbajnokságot. Egy jelentéktelennek tűnő elcsúszás után hűtési problémák léptek fel, melynek következtében az egész blokkot újra kellett építeni az éjszaka folyamán.

Vincent Philippe, Julien Da Costa és Alex Coudlin tehát begyűjtötte a SERT 13. bajnoki címét, mindössze öt ponttal megelőzve a második helyezett Yamaha GMT 94 csapatot. A záró futamot végül összesítésben 26-ként zárták, kategóriájukban pedig 12-ek lettek.

A SERT végül megint megnyerte az endurance vb-t

A Suzuki GSX-R1000-es a stock kategóriát is uralja, a Team Moto Events nyert és ezzel begyűjtötte a a Superstock bajnoki címet!

Az összetett verseny nyertesei: SRC Kawasaki, R2LC Suzuki, GMT94 Yamaha
Egyéb látványosságok 🙂
13!
A 13-as a kedvenc szám mától a SERT boxában
  Vasárnap délelőtti előzmények  

Még lehet világbajnok a SERT és a GMT94. Érdekes a felállás, mert a SERT 72 körös hátrányban van, de a GMT 94 a harmadik helyen motorozik épp. Ha feljönne a második helyre, akkor pontegyenlőséggel is a SERT lehetne a világbajnok, mert neki volt futamgyőzelme a GMT94-el ellentétben.
Már eléggé feszült a hangulat ez miatt a pályán. A SERT már csak biztonsági tempót motorozik, mert akkora a hátránya, hogy nem tudna belőle lefaragni szinte semmit, viszont ha célba ér, akkor megkapja a megfelelő pontszámot ami a VB címet jelentheti.
A GMT is hajt, jelenleg 2-3 másodperccel mennek gyorsabb köröket a SERT -nél.

A versenyt az SRC Kawasaki csapat vezeti 768 megtett körrel, mögöttük Guy Martinék 761-el és a harmadik helyen a GMT94 csapata 759 körrel.
A SERT összetettben a 26. 697 körrel.

Az éjszakai eseménye filmje most készült el fogadjátok szeretettel. Érdekes kerékcseréket és box utcai eseményeket láthattok. Mi most megyünk fotózni a pálya szélére, hogy a végén is be tudjak még jelentkezni.

  Szombat esti előzmények  

Nemrég egy sajtótájékoztatón jártunk, ahol bemutatták nekünk az új DL1000-est. A V-Strom visszatér egy új 125-ös és 200 köbcentis Burgman kíséretében, amelyet itt lepleztek le hivatalosan.

   

Közben amíg mi sajtótájékoztatón voltunk a SERT csapata folyamatosan a boxban szerelt. Így nagy valószínűséggel ez a világbajnokság már nem lehet meg, hiszen 73 kör lemaradásban vannak épp…

Öt órányi versenyzés után az állás:
A BMW FRANCE csapata vezeti a versenyt 181 megtett körrel. Második a YART (Yamaha Ausztria) csapata egy kör lemaradással, utánuk a HONDA TT LEGENDS csapata, akiket a második helytől jelenleg mindössze 18 másodperc hátrány választja el.
A SERT egyes számú motorja az 53.helyen halad, de körönként 4 másodperccel lassabbak az elsőnél, így nem valószínű, hogy felzárkóznak.

Mostantól kicsit gyakrabban jelentkezem és új boxutcai fotókkal frissítem a cikket.
Sikerült megszereznem az élő közvetítés linkjét ahol, ha bejön az oldal a Direct – 24 Heures Moto 2013 -ra kattintsatok a jobb oldalon. Itt HD-ben nyomon követhető a verseny és a live timing-ot pedig itt érhetitek el.

  Szombat délutáni előzmények:  

A mai napunk így kezdődött, hogy tudtam forgatni még egy kisfilmet is, amely a rajt pillanatáig örökíti meg az eseményeket.

  Péntek esti előzmények  

Az egynapos hajsza ma (09.21) délután 3 órakor kezdődik, hazai televíziós közvetítést sajnos nem találtunk. Mi azonban igyekszünk minél többször beszámolni a helyszínről, innen a Bugatti pályáról, ami erősen az internet-elérés (és sebesség) függvénye, ezért késtünk a tegnap esti összefoglaló feltöltésével is.

Figyeljétek folyamatosan az oldalt, amint tudunk, újabb cikkel és videóval jelentkezünk! A verseny legizgalmasabb kérdése egyébként, hogy a SERT, azaz a Suzuki Endurance Racing Team és a GSX-R1000 meg tudja-e védeni a világbajnoki címet – egy nap múlva már lehet, hogy tudni fogjuk!

A legendás 24 órás endurance verseny éjszakai élete is legendás, ebből nyújt most Nektek BenZso egy kis péntek esti ízelítőt…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending