Connect with us
Suzuki

Hírek

Lazareth Wazuma Bio V12

Őrült quad Franciaországból: 12 henger, 500 lóerő, 55 millió Ft!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ha kreativitásról van szó, Ludovic Lazareth-nek nem kell a szomszédba mennie segítségért. Korunk egyik legtehetségesebb motorépítő mestere olykor meghökkentő, máskor brutális, megint máskor gyönyörűséges alkotásokkal lepi meg a közönséget. Eddigi két-, három- és négykerekű művei alapján csupán azt gondoltuk róla, hogy igen merész fazon. A Wazuma Bio V12 után viszont az őrült jelző illeti meg.

A gonosz, fekete szörnyeteg testének felét az ötliteres, 12 hengeres BMW blokk teszi ki, amely feltöltéssel – turbó vagy kompresszor segítségével, nem tudjuk – 500 lóerőt küld a pályaautókhoz méretezett hátsó gumikra. Hogy a haragos környezetvédők bosszújától megmeneküljön, Lazareth odabiggyesztette a Bio szócskát a típusnévbe, ami arra utal, hogy a masina normál benzin mellett E85-ös bioetanollal is működtethető. A Wazuma ettől még ugyanúgy a nyugati társadalom pazarló, CO2-okádó, értelmetlen és őrült játékszere marad, ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy őrületesen jó móka lehet tövig csavarni a gázkarját.

Más kérdés, hogy van-e egyáltalán ember, akik meg tud maradni ennek a rettenetnek a nyergében. 200 ezer euró, vagyis bő 55 millió forint átutalása után bárki megtapasztalhatja a halálközeli élményt. De elég egy meggondolatlan csuklómozdulat, és a Wazuma Bio V12 nemcsak a kaszás közelébe viszi a pilótát, hanem személyesen be is mutatja neki…

Galéria: Lazareth Wazuma Bio V12


Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending