Csatlakozz hozzánk
MPS AIRFORM

Hírek

Lauge Jensen a világelső

A kis dán cég, ahol kézzel építenek egyedi motorkerékpárokat, több mint két évvel az EURO4 szabvány életbe lépése előtt már teljesíti a szigorú károsanyag-kibocsátási értékeket

Közzétéve

ekkor

lauge jensen euro4
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A dán gyártó egyedi, a tulajdonosok pontos igényeinek megfelelő prémium cruiserek gyártására specializálta magát. Lauge Jensen-nél az egyetlen korlátozó tényező a vevő képzelete.

Az EURO4-es emissziós szabvány 2016. január 1. és 2020. december 31. között lesz érvényben és drasztikus mértékben fogja csökkenteni a motorkerékpárok káros kipufogógázainak kibocsátását. Ezt, a minden gyártó számára kötelező szabályt, majdnem 50 százalékkal nehezebb lesz teljesíteni, mint a jelenlegi EURO3-as szabványt.

Az EURO4-es határértékek elérése két év nagyon kemény munkába került és az, hogy ezt a világ többi gyártója előtt érték el, az egy nagyon jelentős eredmény. Lauge Jensen az amerikai S&S Cycle erőforrásait használja a motorjaiban és ezt fejlesztette tovább, amíg el nem érték a megfelelő emissziós értékeket. A dániai központú 2008-ban alapított cég, saját tervezésű dugattyúját, vezérműtengelyét, kipufogóját és a katalizátorát építi be az 1800 cm3 V2-es blokkba, a befecskendezési rendszert vezérlő szoftverrel együtt.

A Lauge Jensen

A Lauge Jensen-t Dániában, Horsens-ben alapította 2008-ban Uffe Lauge Jensen; egy zseniális mesterember, aki a motorkerékpár építésnek szentelte magát.

2012-ben egy sikeres üzletember Anders Kirk Johansen lett a cég tulajdonosa, miután hallott egy helyi motorépítőről, aki vissza akarja emelni Dániát a motorgyártás világtérképére, ahonnan 1960-ban lekerült, amikor az utolsó Nimbus elkészült.

A cég az egyetlen olyan, egyedi motorokat gyártó vállalat, amely rendelkezik a világon mindenhol elismert gyártói azonosítóval, amely kivételes vezetési élményt és egyedi designt nyújt a világ minden részén. Minden Lauge Jensen motorkerékpárnak ugyanaz a váza és a motorja, de ebből a platformból a világ legexkluzívabb kézimunkával készülő motorja lesz a tulajdonos elképzelései szerint.


Lauge Jensen kutató és fejlesztő csapata a saját új ‘1-Eleven Squarehead’ motor finomhangolásában lévő lehetőséget látta meg és a cég saját próbapadján végigcsinálták a szigorú tesztet. Először, amikor elérték az EURO4-es szabvány értékeit, akkor az drámaian hatott a motor erejére és a hangjára, de fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy megint élvezhetővé tegyék az erőforrást. Az eredmény egy erős motor és javított fogyasztás.

Amikor megkapták az igazolást, hogy az erőforrásra teljesíti az EURO4-es normát, a fejlesztési igazgató Uffe Lauge Jensen a maga stílusában ezt így kommentálta: „A Lauge Jensen-nél úgy gondoljuk, hogy az erőforrás a motorkerékpár „szíve” és különösen fontos, hogy a szív erős és egészséges legyen!” Néhány vásárlónknak talán nem elsődleges szempont, hogy az elsőként teljesítjük az EURO4 normáit, de ez ad nekik egyfajta megerősítést, hogy egy fantasztikus egyedi motorkerékpár van a tulajdonukban, amelynek a jövője biztosítva van és élen jár az alacsony károsanyag-kibocsátásban. A Lauge Jensen nemcsak a mai standardnak felel meg, hanem a következőnek is és megmutatja a világnak, hogy ez a kis dán cég olyan motorokat készít a világ számára, amelyek egyszerűek, kevesebbet fogyasztanak és környezetbarátok” – tette hozzá.

Az ‘1-Eleven Squarehead’ erőforrást a 2014-es Lauge Jensen motorkerékpárokba építik be és már rendelhetők. A kézi építésű, személyre szabott luxus motorkerékpárok induló ára nettó 52.800 euro.

Az EURO4-ről

Az EURO4 teszteket a TÜV pfungstadt-i vizsgálóhelyén végzik Németországban. A teszthez használt motorkerékpárnak már legalább 1000 kilométert meg kellett tennie, hogy pontosan lehessen értékelni a mérést, mert a katalizátorok hatékonysága használat közben csökken. A motorok próbapadon futnak, hogy szimulálni lehessen a különböző vezetési helyzeteket és a motor viselkedését. Az EURO4 tesz 1800 másodpercig tart és hatszor kell teljesíteni, míg az EURO3 1200 másodpercig tart és háromszor kell teljesíteni.


MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending