Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lauge Jensen a világelső

A kis dán cég, ahol kézzel építenek egyedi motorkerékpárokat, több mint két évvel az EURO4 szabvány életbe lépése előtt már teljesíti a szigorú károsanyag-kibocsátási értékeket

Közzétéve

ekkor

lauge jensen euro4
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A dán gyártó egyedi, a tulajdonosok pontos igényeinek megfelelő prémium cruiserek gyártására specializálta magát. Lauge Jensen-nél az egyetlen korlátozó tényező a vevő képzelete.

Az EURO4-es emissziós szabvány 2016. január 1. és 2020. december 31. között lesz érvényben és drasztikus mértékben fogja csökkenteni a motorkerékpárok káros kipufogógázainak kibocsátását. Ezt, a minden gyártó számára kötelező szabályt, majdnem 50 százalékkal nehezebb lesz teljesíteni, mint a jelenlegi EURO3-as szabványt.

Az EURO4-es határértékek elérése két év nagyon kemény munkába került és az, hogy ezt a világ többi gyártója előtt érték el, az egy nagyon jelentős eredmény. Lauge Jensen az amerikai S&S Cycle erőforrásait használja a motorjaiban és ezt fejlesztette tovább, amíg el nem érték a megfelelő emissziós értékeket. A dániai központú 2008-ban alapított cég, saját tervezésű dugattyúját, vezérműtengelyét, kipufogóját és a katalizátorát építi be az 1800 cm3 V2-es blokkba, a befecskendezési rendszert vezérlő szoftverrel együtt.

A Lauge Jensen

A Lauge Jensen-t Dániában, Horsens-ben alapította 2008-ban Uffe Lauge Jensen; egy zseniális mesterember, aki a motorkerékpár építésnek szentelte magát.

2012-ben egy sikeres üzletember Anders Kirk Johansen lett a cég tulajdonosa, miután hallott egy helyi motorépítőről, aki vissza akarja emelni Dániát a motorgyártás világtérképére, ahonnan 1960-ban lekerült, amikor az utolsó Nimbus elkészült.

A cég az egyetlen olyan, egyedi motorokat gyártó vállalat, amely rendelkezik a világon mindenhol elismert gyártói azonosítóval, amely kivételes vezetési élményt és egyedi designt nyújt a világ minden részén. Minden Lauge Jensen motorkerékpárnak ugyanaz a váza és a motorja, de ebből a platformból a világ legexkluzívabb kézimunkával készülő motorja lesz a tulajdonos elképzelései szerint.


Lauge Jensen kutató és fejlesztő csapata a saját új ‘1-Eleven Squarehead’ motor finomhangolásában lévő lehetőséget látta meg és a cég saját próbapadján végigcsinálták a szigorú tesztet. Először, amikor elérték az EURO4-es szabvány értékeit, akkor az drámaian hatott a motor erejére és a hangjára, de fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy megint élvezhetővé tegyék az erőforrást. Az eredmény egy erős motor és javított fogyasztás.

Amikor megkapták az igazolást, hogy az erőforrásra teljesíti az EURO4-es normát, a fejlesztési igazgató Uffe Lauge Jensen a maga stílusában ezt így kommentálta: „A Lauge Jensen-nél úgy gondoljuk, hogy az erőforrás a motorkerékpár „szíve” és különösen fontos, hogy a szív erős és egészséges legyen!” Néhány vásárlónknak talán nem elsődleges szempont, hogy az elsőként teljesítjük az EURO4 normáit, de ez ad nekik egyfajta megerősítést, hogy egy fantasztikus egyedi motorkerékpár van a tulajdonukban, amelynek a jövője biztosítva van és élen jár az alacsony károsanyag-kibocsátásban. A Lauge Jensen nemcsak a mai standardnak felel meg, hanem a következőnek is és megmutatja a világnak, hogy ez a kis dán cég olyan motorokat készít a világ számára, amelyek egyszerűek, kevesebbet fogyasztanak és környezetbarátok” – tette hozzá.

Az ‘1-Eleven Squarehead’ erőforrást a 2014-es Lauge Jensen motorkerékpárokba építik be és már rendelhetők. A kézi építésű, személyre szabott luxus motorkerékpárok induló ára nettó 52.800 euro.

Az EURO4-ről

Az EURO4 teszteket a TÜV pfungstadt-i vizsgálóhelyén végzik Németországban. A teszthez használt motorkerékpárnak már legalább 1000 kilométert meg kellett tennie, hogy pontosan lehessen értékelni a mérést, mert a katalizátorok hatékonysága használat közben csökken. A motorok próbapadon futnak, hogy szimulálni lehessen a különböző vezetési helyzeteket és a motor viselkedését. Az EURO4 tesz 1800 másodpercig tart és hatszor kell teljesíteni, míg az EURO3 1200 másodpercig tart és háromszor kell teljesíteni.


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending