Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Láthatósági felszerelések körképe (frissítve!)

Mugen, Clover, NZI, Lookwell, 4R termékekkel frissítve

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Már jónéhány hónapja járom a motoros boltokat, és szorgalmasan gyűjtögetem a láthatósági felszerelésekről a fényképeket, hogy meg tudjuk nektek mutatni, mit hol lehet, és érdemes megvásárolni a budapesti üzletekben.
Hogy miért?

Mert nekünk itt a tesztmotor.hu-nál nagyon fontos, hogy minden motoros, aki elindul otthonról, biztonságban haza is érkezzen. Ennek egyik alapfeltétele, hogy észrevehetőek legyünk a közlekedés többi résztvevője számára. Ha már láttatok bennünket közlekedni, megfigyelhettétek, hogy mindig van rajtunk valami feltűnő színű felszerelés, vagy egy UV sárga tesztmotor.hu felirat, ami messziről virít. Ezt a cikkeinkben szereplő képeinken is mindig hangsúlyozzuk.


A tesztmotor.hu-nál ilyen sisakokban dolgozunk. Ez a színösszeállítás nappal eléggé feltűnő.

A legjobb, ha nem burkolózunk fekete  motor és fekete cuccok mögé, mivel, az több okból sem szerencsés. Este, és esőben szinte észrevehetetlen. Egyetlen előnye a feketének, hogy nem látszik rajta a kosz, (és slankít… szerk.). Inkább azt ajánljuk, hogy világos színű felszerelésben motorozzatok és ha koszos lesz, mosassátok ki anyuval!
A legjobb, ha speciálisan erre a célra kialakított láthatósági ruházatban feszítetek a kétkerekűeken. Én már egy ideje UV sárgában járok utcán és azt vettem észre, hogy nappal, a városi közlekedésben sokkal jobban nyílnak a kocsisorok, este pedig úgy világítok, mint egy karácsonyfa, ha egy fényszóró a szerkómra szegezi a fénycsóváját. A sötétben készült képeken láthatjátok, hogy ilyenkor az UV sárga szín annyira nem érvényesül, hanem inkább csak a fényvisszaverős anyag dominál. A sárga szürkületben, esőben és nappal fontos!

Egyik barátommal beszélgettünk erről nemrég, és megjegyezte, hogy ha egy sofőr pozitívan áll a motorosokhoz, az hallja a közlekedésben a motorok hangját és már figyeli is a tükörben, hogy merről engedje el a kocsisorok között érkező motorost. Ehhez nem kell túl hangosan bőgetni a kipufogót, mert az úgyis ellenérzést kelt. Aki el akar engedni, az úgyis elenged. Aki meg barátságtalan, hogy így fogalmazzak, az úgyis úgy fog beállni, hogy véletlenül se férjen el mellette bárki is a motorjával.
Szóval, ezzel azt akartam hangsúlyozni, hogy az autók visszapillantójában is jobban észrevehető egy ilyen felszerelés. A legfontosabb, hogy felül legyünk feltűnőek, alul a motor úgyis sokat kitakar a vezetőjéből.
Erre gondoltak a felszerelés gyártók is, hiszen alsót alig kapni ilyen színben, ami érthető.

Szép sorban szeretném bemutatni, mi kapható most a piacon, aztán mindenkinek javaslom, hogy valamit szerezzen be magának a jobb láthatóság miatt. Ezek a termékek nem reklám céllal kerülnek most megjelenítésre, hanem azért, hogy a biztonságotokat szolgálja.

Kezdeném azzal, amit én mostanában hordani szoktam.Utcára: Icon kabát, Icon Alliance Hivis bukósisak
Pályára: Dainese egyrészes bőrruha és Shoei X-Spirit bukósisak
Az évek során beszerzett Benzso UV kollekció

Összeszedtem az évek során használt felszereléseimet, amin láthatjátok, nem most kezdődött nálam az UV mánia. Még 1990 környékén, amikor volt egy Marushin sisakom, akkor “csípődött” be, hogy jó ha észrevesznek az utakon. Azóta gyűjtöm ezeket a felszereléseket.
Sisakból és ruhákból is volt még jónéhány amiket sajnos már nem tudok megmutatni, de láthatjátok, hogy a láthatóság és a biztonság nagyon fontos számomra. Ezért választok általában minőségi termékeket is. A Berikre fényezett sisak is egy Soumy Spec 1R.

Ezek nem a legolcsóbb megoldások a láthatóság számra, de léteznek egész megfizethető, UV sárga, vagy fényvisszaverős cuccok is. A döntést rátok bízom, de mindig legyen rajtatok valami!
Ez akár az összetartozás jelképe is lehet. Aki ezentúl ilyen “tesztmotoros” színekben pompázik, az biztos olvasója az oldalunknak. Álljatok meg és beszélgessetek! Ne rohanjatok el egymás mellett, hiszen egy “családból” származunk, aminek nem kukások a vezetékneve, hanem biztonságosan motorozók!
Ne törődjetek vele, ha furcsán néznek rátok a szín miatt, legalább biztosak lehettek benne, hogy észrevettek benneteket. Előbb-utóbb úgyis megszokják majd, hogy egyre többen “tesztmotoros” színekben fognak motorozni.

Mellények:
Icon:
icon mellény
Forgalmazó: partseurope.eu , istimotor.hu ,  Ár: 9.000 Ft-tól, 12.999 Ft-ig

Honda:

Forgalmazó: Honda Karasna, Honda Szallerbeck , Ár: 15.705 Ft

Moto one:

Forgalmazó: Honda Karasna , Ár: 14.000 Ft

Bering:

Forgalmazó: Honda Szallerbeck , Ár: 14.500 Ft

Shox:

Forgalmazó: Shox , Ár: 6.990 Ft


Forgalmazó: Triumph Budapest , Ár:14.900 Ft

Kabátok:
Icon:

Forgalmazó: partseurope.eu , istimotor.hu , Ár: 58.400 Ft

Spyke:

A Spyke Cruise WP 3-rétegű kabáton a láthatósági karszalagok alaptartozékok, úgy a kabát ára 98.500,-Ft, a két láthatósági mell- és derékzseb kit ára 13.000,-Ft.
Egyébként az összes Spyke textilkabát és esőruha, amely nem láthatósági UV- (vagy fluo-) sárga, azokon is van fényvisszaverő csík.

Forgalmazó: Euromotor , Ár: 111.500 Ft

Dainese:


A Dainese kínálatában még nincs UV színű textil kabát, de a fényvisszaverő anyag szinte minden kabáton megjelenik. 2012-től várható az UV láthatósági kollekció is.
Rossinak köszönhetően viszont a bőrkabátok igen jól láthatóak.
Forgalmazó: Honda Karasna , Ár: 50.000 Ft-tól

Shox:

Forgalmazó: Shox , Ár: 42.900 Ft


Forgalmazó: Shox , Ár: 24.900 Ft

Difi:

Forgalmazó: Shox , Ár: 71.900 Ft

Clover és X Speed

Bőr ruhák és textil kabátok
Forgalmazó: motoroazis.hu , Ár: bőr termékek: 50.000 ft-tól, textil kabátok 27.500-tól 110.000-ig ,

Bering:

Forgalmazó: Honda Szallerbeck , Ár: 71.900 Ft

Ducati:

A Ducatinál nem bonyolítják túl a láthatóságot, de legalább két fényvisszaverőcsík van a fekete kabát hátulján.
Forgalmazó: Full Gas , Ár: 183.700 Ft

Icon
 
Forgalmazó: partseurope.eu , istimotor.hu , Ár: Férfi narancs, sárga 69.500 Ft , Női pink 62.500 Ft

MugenRace

Forgalmazó: Superzone , Ár 29.900

Bukósisakok:
AGV

Forgalmazó: Shox , Ár: 39.500 Ft-tól

SHARK

Forgalmazó: Honda Szallerbeck , Ár:  Vision-R 99.900 Ft, Evoline: 109.900 Ft

NOLAN

Forgalmazó: Euromotor.hu , Ár: N103 102.500 Ft (Most akcióban 82.000 Ft!!!)


Forgalmazó: Euromotor.hu , N43 AIR 79.500 Ft

SCHUBERTH C3

Forgalmazó: Euromotor.hu , Ár: 164.000 Ft

NZI Vitesse

Forgalmazó: Lehrmotor.hu , Ár: 59.990,- (bluetooth előkészítéssel)

ICON Alliance

Forgalmazó: partseurope.eu  , istimotor.hu , Ár: 61.999 Ft
Erről a sisakról még bővebben is olvashattok majd, mert befogtuk tartós tesztre is.
 

Esőruhák:

Már tavaly elkezdtem szemezgetni ezzel a Spyke esőruhával az Euromotorban, és ekkor fogalmazódott meg bennem az is, hogy kellene egy ilyen bemutató cikket készíteni. Tehát ezt a cikket ennek az esőruhának köszönhetitek.

SPYKE

Forgalmazó: Euromotor , Ár: 22.500 Ft

És nem csak ilyen UV sárga és fekete lehet látványos esőben, hanem egy piros is, ezért mindenféleképpen ez a Revit is figyelemre méltó esőruha, amit a Full Gasnál találtam.


Forgalmazó: Full Gas , Ár: 18.800 Ft

Lookwell

Forgalmazó: Lehrmotor.hu , Ár: 15.990 Ft

Természetesen innen sem maradhatnak ki az ICON termékek, mert azok a leglátványosabbak, de most nem találtam belőle a boltokban ezért csak katalógusból tudom megmutatni.Forgalmazó: partseurope.eu , istimotor.hu , Ár: Kabátok 27.990 , Nadrágok 27.990
Cípők/csizmák:

A Karasnában vettem a felemás UV sárga-fekete V.R. csizmámat még 2008-ban, ami most érett meg a cserére. Sajnos ilyen UV sárga csizmát nem láttam most a bolt a polcain, de rendelésre tudnak hozni, ha ilyet szeretnétek. Nekem minden esetre annyira “bejött”, hogy anno pár hónapra rá megvettem a másikat is ami a boltban volt a méretemben és jól elraktam inségesebb időkre. Most kicsomagoltam és elkezdtem hordani, miután a régi már elég kopottas. Ami abban jelenik meg a sárga szín elveszítette az élénkségét a sok kosz hatására. A fekete még most is majdnem újnak néz ki. Sajnos most nincs ilyen a boltban, de ha valaki ilyet szeretne van rá lehetőség, keressétek a Karasnában.


Van még motoros magasszárú 25-26.000 Ft körül és félcipő is akad a Karasna polcain már 20.000 Ft-tól.  Ha oldalról látják ez is jól jöhet.

Táskák:

Különféle hátizsákokban és táskákban is megjelentek már a fényvisszaverő anyagok. Ezek nagyon széles skálán mozognak az egész vékonyka kis csíktól elkezdve a nagy kéttenyérnyi foltokig mindent megtalálhatunk már a boltok polcain.
Ami nekem a legjobban tetszik természetesen az ICON hátizsák. Ez narancs és citromsárga színben is megvásárolható. Ezt a példányt a Visegrádi utca 58-ban lehet megvásárolni.


Forgalmazó: partseurope.eu , istimotor.hu , Ár: 37.760 Ft

A SHOX-ban és a Karasnában Givi táskákat kapni, amit akár magatokra, akár a motorra rakva vékony fehér fényvisszaverő csík gondoskodik arról, hogy éjszaka észrevegyenek.


Forgalmazó: Shox , Ár: 5.990 Ft-tól

A Full Gasnál Ducati hátizsákot találtam, amiben szintén csak diszkréten húzódik meg egy vékony kis csíkocska.


Forgalmazó: Full Gas , Ár: 11.500 Ft

Motoralkatrészek:
3M felnicsíkok.

Ha oldalról ránk világít a sötétben egy fényszóró mondjuk egy kereszteződésben, akkor a motor kerekein lévő felnicsík nagyon szépen visszaveri ezt a fényt és 17 colos világító karika jelzi a jelenlétünket.
Többféle színben kapható az X-Bike-ban.


Forgalmazó: X-bike.hu , Ár: 1.500 Ft-tól

A Motoroázisban 4R felnicsíkok vannak 3.300 Ft-os egységáron felrakó szerszámmal együtt.

Forgalmazó: motoroazis.hu , Ár: 3.300 Ft
 

 
Kedves Kereskedők!

Ha valakinél még van láthatósági felszerelés az országban az legyen szíves elküldeni nekünk egy képpel és árral, hogy be tudjuk tenni a cikkbe a teljeskörű tájékoztatás miatt.
Címünk: info@tesztmotor.hu

Kedves Olvasók!

Ha Ti is láttok a motorosboltokban olyan terméket ami kimaradt ebből a cikkből, kérünk benneteket, hogy szóljatok a kereskedőnek, hogy ebben a cikkben megjelenhet a portékája.

Mindenki biztonsága érdekében köszönjük!   TesztMotor.hu

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending