Connect with us
Suzuki

Hírek

Ladies Dunlop I. – Horimoto

A Horimoto csapat beszámolója az első magyar női kupáról, versenyzőjük, Majzik Ibolya szemszögéből

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Horimoto Team

A Horimoto csapat beszámolója az első magyar női kupáról, versenyzőjük, Majzik Ibolya szemszögéből

A Horimoto csapatának ezen a hétvégén két versenyzője is megmérettetésre került, egyikük Majzik Ibolya, aki az első alkalommal megrendezésre kerülő Dunlop Trophy for Ladies versenyen indult.

Az első versenyhétvége előtt szerencsére sikerült jópár nyílt napon részt vennie a csapat női versenyzőjének, ahol mind a teljesítményt mind motorozási tudást igyekeztek fejleszteni, viszont a versenyt megelőző hét elején az egyik edzés során kisebbfajta balesetet szenvedett. Szerencse a történtekben, hogy sem a versenyző, sem a motor nem szenvedett nagyobb sérülést épp ezért a rajthoz állás nem jelentett problémát.

„A nyilt napokon magamhoz képest nagyon jól haladtunk az edzésekkel, egyre jobban kezdtem érezni a motoromat és tudtam végrehajtani azokat az instrukciókat amiket a csapat kért, de sajnos hibáztam a kettes kanyarban ennek következményeképpen egy eséssel lettem gazdagabb. Szerencsére a gyors szerelésnek köszönhetően fél óra múlva már folytatni tudtam az edzést… „

A pénteki időmérőt már nagyon várta a csapat, viszont itt még sajnos nem sikerült az esés előtti legjobb időt kimotorozni. Ezzel az idővel mégis sikerült megszerezni a első sor 4. helyét a rajtrácson. A vasárnapi verseny előtt a mezőny kapott egy 10 perces lehetőséget a bemelegítésre. Mivel a Ladies Dunlop az utolsó verseny volt a nap folyamán, így az előző versenyen való esésekből kifolyt olaj problémákat okozott a bemelegítésen, sajnos az egyik versenyző lány el is esett ezen, igy nem tudot indulni a versenyen. A rajt előtt az olajfoltot a szervezők felszórták, igy már a versenyen ez nem okozott gondot.

„Az elrontott rajtomnak köszönhetően jópáran nagy előnyre tettek szert, olyanok is akikkel nem számoltam, emiatt a verseny első köreiben kénytelen voltam ezen versenyzőtársaim megelőzésével foglalkozni, és majd ezek után számíthattam arra, hogy a saját tempómat tudom motorozni, de természetesen utolért olyan is, akivel a verseny hátralevő részében, nagy csatában meglepően jó köridők mellett harcoltunk a jobb helyezésért. Mind a ketten kihoztuk magunkból a legjobb formánkat, aminek köszönhetően a második helyre sikerült beérkeznem.”

A csapat az eredménnyel és a versenyen való teljesítménnyel maximálisan meg volt elégedve, mivel az előzekben említett esés után jelentős javulás történt, a köridők szempontjából is. Nagyon tanulságos hétvégén van a csapat túl mivel abszolút feltérképeződtek az erőviszonyok, és a további felkészülések már ennek a jegyében folytatódnak.

„Ezúton köszönjük a verseny szervezőinek, „megálmodóinak” és résztvevőinek, hogy ez létrejöhetett, ami példaértékű a magyar motorsport történetében. Talán most bebizonyosodott, hogy igenis van erre igény, és jópáran vagyunk, akik ilyenformán szeretnék a motorozási tudásunkat fejleszteni és ilyen élményekkel gazdagodni minden megrendezett verseny alkalmával.”

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending