Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Kymco a SuperNEX elektromos superbike-kal hódítja meg a világot – EICMA 2019

Teljesen egyedülálló sportmotort barkácsolt össze a motorsport rajongók számára a Kymco

Közzétéve

ekkor

KTM
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

KYMCO SuperNEX

Miután a Kymco bemutatta az új generációs elektromos robogóját nem telt el pár hónap és drámai módon dobott egy nagyobbat, bemutatta az új generációs, elektromos újításokkal teli SuperNex elektromos sportmotorját. A közlekedés jövője egyértelműen az elektromos irányba halad – nyilatkozta a Kymco – nem kérdéses, hogy a sportmotoroké is. Persze tisztában vannak, hogy az egyre szigorúbb szabályok mellett nehéz egy olyan modern sportmotort készíteni ami az emberek elvárt izgalmi szintjét is biztosítja. Szóval mikor eldöntötték, hogy kifejlesztik a Superbike következő generációját, az elektromos volta nyilvánvaló volt számukra.

A Kymco szerint a motorozás egyik élménye a sebességváltás, így a SuperNEX kapott egy hatfokozatú sebességváltót és egy csúszó tengelykapcsolót és egy visszafele is váltható gyorsváltót, így a modern sportmotor pilóták teljesen otthon érezhetik magukat. A sebességváltó jelenléte persze azt is jelenti, hogy a SuperNEX elkerüli a szokásos elektromos motorkerékpár teljesítményt.

Az elektromos motorok nagy forgatónyomatékot jelentenek a nulla fordulatszámtól, azonban ennek hátránya, hogy a motorok általában hamar érik el csúcssebességet. Áttétel nélkül is rendkívül jól startolhat egy elektromos motor, de az igazi élvezetet a benzinmotorokhoz hasonló többfokozatú váltó adhat. Ebben egyedülálló a Kymco. Olyan mint egy igazi Superbike. Azáltal, hogy a SuperNEX egy sebességváltóval rendelkezik, a Kymco azt mondja, hogy a sebességfokozatot úgy állíthatja, hogy a maximális teljesítményre legyen hangolva a gép. Az eredmény egy 0-60 mph idő 2.9 másodperc és 0-150 mph mindössze 10.9 másodperc alatt.

A teljes elektronikai csomagban szórakoztató nevű módik is vannak, mint a Lebegés, Magabiztosság, Szemtelenség, Szélsőséges, valamint a szokásos biztonsági funkciók, a kipörgésgátló, egykerekezés-gátló, és az ABS. Talán ez lesz az első elektromos motorkerékpár, ami belopja magát az emberek szívébe.

A Kymco egy “többfrekvenciás hangjelző generátor”-ral is felszerelte a SuperNEX-et, amely igazi motorhangot teremt, s aki rajta ül úgy érzi, hogy egy élő, lélegző, sikoltozó gépen motorozik. Bár ez lehet sokak tetszését nem nyeri el, akik szerint a régi “lelketlen” motorok hangulatát idézi, de a Kymco ragaszkodott ehhez is, mint a teljesítményhez, a súly és tartományszámokhoz, valamint az árához.

Allen Ko, a Kymco elnöke így nyilatkozott: A hang a gép egyedülállóságát fejezi ki, attól függetlenül, hogy berreg, zörög, csörög, vagy sípol, minden szupersport motorkerékpárnak saját hangzása van, ami megkülönbözteti a többitől. A hang a legfontosabb forrása az érzelmi elkötelezettségű motorsport rajongók számára.

 

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending