Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Kymco a SuperNEX elektromos superbike-kal hódítja meg a világot – EICMA 2019

Teljesen egyedülálló sportmotort barkácsolt össze a motorsport rajongók számára a Kymco

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

KYMCO SuperNEX

Miután a Kymco bemutatta az új generációs elektromos robogóját nem telt el pár hónap és drámai módon dobott egy nagyobbat, bemutatta az új generációs, elektromos újításokkal teli SuperNex elektromos sportmotorját. A közlekedés jövője egyértelműen az elektromos irányba halad – nyilatkozta a Kymco – nem kérdéses, hogy a sportmotoroké is. Persze tisztában vannak, hogy az egyre szigorúbb szabályok mellett nehéz egy olyan modern sportmotort készíteni ami az emberek elvárt izgalmi szintjét is biztosítja. Szóval mikor eldöntötték, hogy kifejlesztik a Superbike következő generációját, az elektromos volta nyilvánvaló volt számukra.

A Kymco szerint a motorozás egyik élménye a sebességváltás, így a SuperNEX kapott egy hatfokozatú sebességváltót és egy csúszó tengelykapcsolót és egy visszafele is váltható gyorsváltót, így a modern sportmotor pilóták teljesen otthon érezhetik magukat. A sebességváltó jelenléte persze azt is jelenti, hogy a SuperNEX elkerüli a szokásos elektromos motorkerékpár teljesítményt.

Az elektromos motorok nagy forgatónyomatékot jelentenek a nulla fordulatszámtól, azonban ennek hátránya, hogy a motorok általában hamar érik el csúcssebességet. Áttétel nélkül is rendkívül jól startolhat egy elektromos motor, de az igazi élvezetet a benzinmotorokhoz hasonló többfokozatú váltó adhat. Ebben egyedülálló a Kymco. Olyan mint egy igazi Superbike. Azáltal, hogy a SuperNEX egy sebességváltóval rendelkezik, a Kymco azt mondja, hogy a sebességfokozatot úgy állíthatja, hogy a maximális teljesítményre legyen hangolva a gép. Az eredmény egy 0-60 mph idő 2.9 másodperc és 0-150 mph mindössze 10.9 másodperc alatt.

A teljes elektronikai csomagban szórakoztató nevű módik is vannak, mint a Lebegés, Magabiztosság, Szemtelenség, Szélsőséges, valamint a szokásos biztonsági funkciók, a kipörgésgátló, egykerekezés-gátló, és az ABS. Talán ez lesz az első elektromos motorkerékpár, ami belopja magát az emberek szívébe.

A Kymco egy “többfrekvenciás hangjelző generátor”-ral is felszerelte a SuperNEX-et, amely igazi motorhangot teremt, s aki rajta ül úgy érzi, hogy egy élő, lélegző, sikoltozó gépen motorozik. Bár ez lehet sokak tetszését nem nyeri el, akik szerint a régi “lelketlen” motorok hangulatát idézi, de a Kymco ragaszkodott ehhez is, mint a teljesítményhez, a súly és tartományszámokhoz, valamint az árához.

Allen Ko, a Kymco elnöke így nyilatkozott: A hang a gép egyedülállóságát fejezi ki, attól függetlenül, hogy berreg, zörög, csörög, vagy sípol, minden szupersport motorkerékpárnak saját hangzása van, ami megkülönbözteti a többitől. A hang a legfontosabb forrása az érzelmi elkötelezettségű motorsport rajongók számára.

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending