Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kvalifikáció Ausztráliában

A cikkben összeszedtük a magyar csapatok híradásait az ausztrál időmérőről

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A cikkben összeszedtük a magyar csapatok híradásait az ausztrál időmérőről

MotoGP 800 – Talmácsi Gábor – 16. hely

Szövég és képek: Faster Management

Borús, hideg idő fogadta a mezőnyt az Ausztrál Nagydíj második napján. Talmácsi Gábor a tegnapi beállításokkal kezdte a délelőtti szabadedzést, és javítani is tudott négy tizedet korábbi köridején. A tréning felénél hatalmas eső zúdult a pályára, így a mezőnynek lehetősége nyílt a vizes beállítások tesztelésére. Talma 1’33.471-et időt ért el szárazon, ezzel tizenötödik lett a szabadedzésen,és 1’44.193-es időt produkált esőben, ami a tizenkettedik helyt jelentette számára vízen.

Azonban nem lehetett előre látni délután milyen körülmények között kell a kvalifikációs kört teljesíteni a versenyzőknek. Az időmérőn ragyogó napsütésben kezdték az edzést Tamácsiék, a magyar versenyző jól kezdett, már az első tíz percben fél másodperccel gyorsabb volt, mint délelőtt. A kezdés túl erősnek bizonyult, mert ezt az idejét csak az utolsó percekben tudta tovább javítani Talma. A végén 1’32.752-vel zárt a Scot Racing Team versenyzője, így a tizenhatodik rajtkockából indulhat a holnapi nagydíjon. Az Ausztrál Nagydíjat magyar idő szerint vasárnap reggel hét órától rendezik.

16. TALMÁCSI GÁBOR 1’32.752

“Az edzés elején és végén sikerült gyors kört futnom, a kettő között más keverékű gumikat próbáltunk, de nem voltak jók az én stílusomhoz. A probléma jelenleg a kigyorsításoknál van, amikor az én motorom megcsúszik, akkor a többiek már a gázt húzzák. Ha a reggeli bemelegítő edzésen javítani tudunk ezen, akkor a versenyképes lehetek. Annyira szeszélyes itt az időjárás, hogy nehéz megmondani mi vár ránk holnap a nagydíj idején.”

MotoGP 250 – Tóth Imre – 23. hely

Szöveg és képek: Team Tóth

A reggeli, második szabadedzésre megérkezett a hőn áhított eső, amelyben a magyar pilóta szokásához híven remekelt. Sokáig a nyolcadik helyen állt Imi, megelőzve több ’élmenő’ versenyzőt is. Aztán a heves eső egyszer csak elállt és a Phillip Island-i pályára jellemző szél hamar felszárította a pályát. Ez nem kedvezett a Team Toth versenyzőjének, hiszen a technikai- és sebességhátránya miatt esőben kiegyenlítettebb volt számára a harc. Szárazon javítani már nem tudott, visszacsúszott a 22. helyre. A délutáni időmérőre hiába várták az égi áldást, egy csepp eső sem esett, így próbálták az adott körülmények között kihozni a legjobbat a motorból, ami a vázat tekintve sokat javult.

„A tapadás sokkal jobb volt és a kanyarokban is jobban tudtam kezelni a motoromat, ám a hátuljával még kezdenünk kell valamit, mert eléggé ’darál’ és 10 kör alatt megeszi a gumit. Ha ezt nem sikerül a futamig orvosolni, akkor a futam második felében iszonyú nehéz dolgom lesz! Bevallom, nem bánnám, ha esne az eső, akkor a probléma ellenére is tovább bírná a hátsó kerék és több eséllyel indulhatnék a pontokért!” – nyilatkozta Tóth Imi az időmérő után, aki a 23. helyről várja a holnapi rajtot.

MotoGP 250 – Németh Balázs – 21. hely

Szöveg és képek: BalatonRing Team

A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs bár javított tegnapi idején, végül csak a 21. helyre tudta kvalifikálni magát. Az időmérő elején leszakadó eső őt is megzavarta, de szerencsére megúszta baleset nélkül. A kvalifikáció végére aztán felszáradt az aszfaltcsík, így a tehetséges versenyző megpróbált néhány gyorskört menni, ám mivel mindenki egy időben jött ki, nem volt könnyű dolga. Az egyik mért körében például azért kellett lelassítania, mert az egyik kicsúszott versenyzőtársa éppen elé jött vissza. Németh Balázs ennek ellenére bízik abban, hogy pontszerző helyen végezhet, mert egyre jobbak a rajtjai, és úgy érzi, a motorja is rendben van.

Németh Balázs nyilatkozata: „Az edzés elején elkezdett esni az eső, ezért mindenkinek be kellett mennie a bokszba, hogy esőgumit szereljenek fel a motorokra. A kvalifikáció végére azonban felszáradt az aszfalt, így ismét mindenkinek kereket kellett cserélnie. Megpróbáltam menni néhány gyors kört, de sajnos nagyon nagy volt a forgalom a pályán, az egyik mért körömnél pedig bevágott elém az egyik pályára visszatérő versenyző, így végül 21. lettem. A futamon mindenképpen a pontszerzésért szeretnék harcolni, ami összejöhet, mert a rajtjaim egyre jobbak, és a motorommal is minden rendben van.”

Comments

comments

Trending