Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kunmadaras: visszaszámlálás!

Közeleg a majális, motoros berkekben a hazai dragsport ünnepe, a kunmadarasi EB!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Közeleg a majális, ami sportmotoros körökben már szinte egyet jelent Kunmadárral. Kunmadarason mindig őrület van, különösen a nyitó-és zárófutamokon, vagyis májusban és augusztusban, de ez a mostani nyitórendezvény nem csak hazánkban lesz egyedülálló szenzáció, hanem egész Közép-Kelet-Európában!

Köszönhetően annak, hogy a “hagyományos” kunmadarasi programok nyitánya mellett az UEM Dragbike Európa Bajnokság nyitófutamát és FIA meghívásos Dragster autó versenyt is rendeznek május első-április utolsó hétvégéjén, a volt szovjet kifutópályán! Amely már nem is nagyon emlékeztet katonai létesítményre, ugyanis Hadnagy Józsiék alaposan felkészítették a pályát a nem mindennapi megmérettetésre: ragacsolták, gumizták, spray-zték a kissé recés betont – ilyet se találunk még egyet ezen kívül a térségben.

Nem véletlen az alapos felkészülés, hiszen óriási megtiszteltetés az európai drag sorozat nyitányát megrendezni. A nyitófutam megkülönböztetett figyelemben részesül, ennek egyik jele, hogy sok versenyző (15-20 csapat, több országból) már a hivatalos kiírás előtt eljön ‘Madarasra, hogy kipróbálja a pályát, és hozzá állítsa a gépét. Így április 29-én, csütörtökön Hivatalos Tesztnapot tartanak, amely ingyenesen látogatható. Ez azt jelenti, hogy nekünk, motorosoknak idén négy napos lesz a május elseje…

A következő nap, azaz április 30-án olyat láthatsz, amit eddig legfeljebb a TV-ben, angol kommentárral – mennyivel jobb lesz mindez “HaJó” kommentálásában, testközelből, nemde? Mivel az autós mezőnyben elképesztő, brutális, több ezer lóerős fenevadakat találunk, tényleg nehéz elhinni, hogy alig két múlva a Kunság horizontján üvöltenek majd – felváltva Hadnagy Józsival és a közönséggel. Ki gondolta volna mindezt mondjuk tíz évvel ezelőtt, amikor még két darab épített magyar drag csatájának is ugyanígy tudtunk örülni…


“A képek NEM illusztrációk”…

Ráadásul a kétkerekűeknél a drag EB nyitófutama mindig igazi presztízs-verseny, amelynek most mi adhatunk otthont. Hihetetlen siker ez a rendezők, a közönség, a térség és az ország számára egyaránt. Végigtekintve a nevezési listán, erre is a brutális jelző illene leginkább… A képek magukért beszélnek… Az Európa Bajnokság keretein belül itt lesz a sportág elitje, azaz a vérprofi skandinávok (finnek, svédek, norvégok), de nagy számban érkeznek nyugatról is versenyzők (holland, francia, görög, cseh, svájci, olasz, német, brit, dán dragosok) több száz lóerővel – fejenként. Természetesen a magyar élmezőny is kihasználja ezt a nem mindennapi lehetőséget, és indul a viadalon. Nevezetesen, szurkolhatsz Tóth Zolinak (Pro Stock), Borsay Szabb-nak, Papp Lacinak Varga Sándor Csabának (Funny Bike), Szűrszabó Leventének, Reile Tominak és Adorján Petinek is (SuperStreet).


Nem kell sokat várnunk, hogy előben láthassuk Európa legerősebb motorjait

Megszokhattuk már, hogy a Speed Riders MC-s srácok évről-évre komolyabb és különlegesebb programokat kínálnak nekünk, melyeket korábban itt, az ex-vasfüggöny árnyékában, a “Kunság mezein” el sem tudtunk képzelni. Ahogy azt sem, hogyan licitálnak rá erre a rendezők a következő évre, pedig mindig sikerült nekik. Jutalmuk több tízezer néző, Magyarország legjobb motorsport-közönsége minden évben. Ezzel az idei majálissal ismét magasra tették a lécet saját maguknak (is): hova lehet majd mindezt fokozni? És minden évben megteszik. “KUNMADÁR – Álmodtam egy világot magamnak” – szól a Speed Riders egyik szlogenje: Hadnagyék valóságot varázsolnak belőle, melynek legnagyobb nyertesei mi, a közönség, a motorosok vagyunk. Már csak egy párat kell aludni, és a dragbike világa ránk figyel majd – mi meg rájuk. Ahogy a rendezők mondanák: “ettől biztosan elszédülsz”, ill. “ettől biztosan felpörögsz”, vagy ha úgy jobban tetszik, ettől még apád is beájulna, sőt, hozd el anyádat is, mert mindenkinek ott kell lenni ezen a – túlzás nélkül – motorsporttörténelmi eseményen. Mi motorosok, mi mást is mondhatnánk: éljen május elseje!


2010. április 29. – május 2. KUNMADARAS – Ugye Te sem máshol majálisozol?

Belépődíjak:
április 29. (csütörtök): ingyenes
április 30. (péntek): 2.000 Ft (10 EUR)
május 1. (szombat): 2.500 Ft (15 EUR)
május 2. (vasárnap): 2.500 Ft (15 EUR)
Egész hétvégére: 5.000 Ft (25 EUR)
16 év alatt ingyenes!

További információ: kunmadarasmotorsport.hu

A világ leggyorsabb sportja Kunmadarason

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending