Csatlakozz hozzánk

Blog

Kunmadaras Motorsport díjátadó

Sikeres évet zárt hazánk (és Európa!) dragbike-fellegvára – Kunmadaras Motorsport díjkiosztó

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kunmadár évről-évre többet produkál, és amellett, hogy Magyarország egyik legkedveltebb és leglátogatottabb motorsport rendezvénysorozata, túlzások nélkül állítható, hogy világszerte(!) ismertté vált a dragsport szerelmeseinek körében. Többek között ezt ünnepeltük a 2011-es szezon díjátadó összejövetelén.

Nem elég megszerezni a vezetést, a győzelmet, hanem meg is kell tartani – hallhatjuk oly’ sokszor a motorsportok berkein belül (is). Kunmadarasnak idén sikerült az újrázás, ami a Dragbike EB-nyitányt illeti: továbbra is élhetett azzal a megtisztelő lehetőséggel, hogy Európabajnoki nyitófutamot rendezhet – a tradicionális brit helyszín, Santa Pod után elsőként, a közép-kelet-európai térségben egyedülálló módon.

Ez viszont önmagában még nem volna elég a “világhírnévhez”, de az EB kapcsán 18 ország 24 TV csatornáján keresztül 1 milliárd emberhez(!) jutott el a ‘madarasi “majális” összefoglalója. Ráadásul a filmben jelentős műsorperceket szántak hazánk, a Tisza-tó térsége, valamint Kunmadaras bemutatására, tehát országimázs szempontból is komoly sporteseményt rendeztek Hadnagy Józsiék. HaJó, a rendezvénysorozat főszervezője azt is hozzátette, hogy mindez elképsztően nehéz gazdasági körülmények között valósult meg, de válság ide vagy oda, “soha nem volt ilyen erős a hazai drag sport mint 2011-ben”. Sok egyéb mellett olyan kiváló sportteljesítmények fűszerezték az idei kunmadarasi finomságokat, mint például a dán Jesper Thiel sebességrekordja májusban, Matusik Andi “belépője a 7-esek klubjába” júniusban, vagy Papp Laci új magyar csúcsa augusztusban.

A gazdasági helyzet miatt a versenyzőknek is egyre nehezebb a dolguk, de szerencsére ez a szezon eredményein nem mutatkozott meg, ahogy a szervezésen sem. Hadnagy József azt is elmondta nekünk, hogy a nem egyszerű körülmények ellenére jövőre is szeretnék idehozni az EB-mezőnyt, de annyi már most is biztos, hogy lesz Európa Kupa (a SuperStreet-ek részvételével), méghozzá sok-sok meglepetéssel kiegészítve, mivel Kunmadár jubilál: 2012-től már 15 éve(!) zajlik a gyorsulás Kunmadarason, az utóbbi években bőven “nyugati” színvonalon. A díjátadón hangos taps követte, amint ez az elismerésre méltó tény elhangzott – a vendégeken, vagyis a versenyzőkön, csapattagokon, szponzorokon és szervezőkön szerencsére nem érződött semmiféle “válsághangulat”, mindenki boldog volt, hogy részt vehetett ebben. Ahogy mi is, hogy beszámolhattunk róla – íme egy kis nosztalgia, némi virtuális benzinszag és gumifüst ebben az ingerszegény téleleji időszakban:

A 2011-es kunmadarasi fordulók beszámolói:

1. Sebességrekordtól volt hangos a kunmadarasi EB (április 30.)

2. “Úgy hullottak a csúcsok, mint a szilva a fáról” (június 25.)

3. Sok füst és láng, új magyar rekord (augusztus 21.)


“Sikeresek voltunk, hiszen Kelet-Közép Európában egyedül Magyarországnak sikerült újra Dragbike Európabajnoki futamot rendezni”


A Cepsa Kupában a csúcsok csúcsán, vagyis a top-kategória, a Competition első helyén Papp Laci. A dobogó második fokán Davide Ricci olasz képviselője áll, míg Matusik Andi bronzérme is kiváló eredmény ilyen ellenfelekkel szemben


Az Országos Bajnokságban az a furcsa helyzet állt elő, hogy két elsőt hirdettek: Matusik és Papp elfértek egyszerre a dobogó legfelső fokán


A legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenkit vár a Hungarian Drag Arena…


A Hadnagy Józsival a 2011-es szezonról készített interjúnkat hamarosan olvashatjátok


Balra a stunt első osztály pódiumának tetején Végh Tamás, jobbra pedig a csapatverseny dobogósai, a Hell Tuning, a Berettyó Drag és a Bátszi Drag Team


A Dragbike díjazottak teljes névsorát IDE kattintva találhatod meg


Egy, a versenyekhez hasonlóan jó hangulatú és családias díjkiosztóval zárta az évet a kunmadarasi közösség

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending