Csatlakozz hozzánk

Blog

Kunmadár: idén is süvít a rakétamotor

Ismét hazánkba látogat a világrekorder francia – újra csúccsal szeretne távozni… (videók)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Változás történt a kunmadarasi “nyitóbuli” programjában, mivel a rendkívül látványos, Habermann testvérek-féle TopMethanol Dragster autók mégsem jönnek a Honda Motoros Majálisra április 30. és május 1. között. Lesz viszont egy nagy visszetérő, méghozzá Eric Teboul a nem kevésvé látványos rakétamotorral.

Aki már látta, sosem felejti el a francia pilóta rakétahajtású (hidrogén-peroxid) motorját. Aki pedig még nem lehetett részese az élménynek, annak itt a nagy alkalom: az őrült Eric április 30-án visszatér, hogy új világrekordot állítson be!

Eric ugye 2004-ben pályacsúccsal mutatkozott be, akkor 5.99 másodperces idővel és 364 km/h-s csúcssebességgel teljesítette a 402 méteres pályát. 2005-ben pedig újabb pályacsúcsot állított fel a Hungarian Drag Arénában: 402 méteren 5.94 mp-s és 339 km/h-s értékekkel (egyébként a legnagyobb sebessége 300 méternél volt, kb. 385 km/h…).

Eric Teboul 2005-ben Kunmadarason

Az igazi világszenzáció pedig 2008-ban következett: Eric Teboul megdöntötte Kunmadarason a saját, Hockenheimben beállított világcsúcsát (kétkerekű gyorsulási világcsúcs). Az új kétkerekű világrekord 5.52 másodperc és 394.7 km/h lett!

Ezt az embert és ezt a rakétahajtású gépet láthatja/hallhatja az, aki kilátogat a jubileumi, idén 15. születésnapját ünneplő rendezvénysorozat első programjára. E kerek évforduló alkalmából több meglepetéssel is kedveskednek a szervezők: az április 30-i nyílt napon például mindenki kipróbálhatja a pályát, de több kiálltást és soha nem látott mennyiségű magyar dragot ígérnek.

Eric 2008-ban Kunmadarason, a rakétaautó ellen

Forrás: Speed Riders MC

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending