Csatlakozz hozzánk

Hírek

KTM újdonságok: 125-ös Duke és RC1/8?

Ősszel érkeznek a KTM-Bajaj házasság első gyermekei.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Négyütemű, 125-ös utcai masinákról csiripelnek a madarak, a spanyol Motociclismo szerint kis Duke és nyolcadliteres RC1/8 van a láthatáron.

A KTM és az indiai Bajaj együttműködése még 2007 őszén kezdődött: a Bajaj akkor 14,5 százalékos részesedést szerzett a narancsos cégben, ami azóta 31 százalék fölé emelkedett. Megállapodtak arról, hogy közösen fejlesztenek 125-ös és 250-es, négyütemű, vízhűtéses erőforrásokat, amelyek aztán az osztrákok modelljeiben és a Bajaj motorkerékpárjaiban is megjelennek.

Úgy tűnik, hamarosan megcsodálhatjuk e közös munka első európai gyümölcseit. A spanyol Motociclismo szerint két új gépet leplez le a KTM a novemberi milánói motorkiállításon, az egyik a Duke 125-ös változata, a másik pedig az RC8-as sportmotor nyolcadliteres kiadása lesz, talán RC1/8 néven.

A környezettudatosság és a nehéz gazdasági helyzet miatt az olcsó, egyszerűen fenntartható kisköbcentis mociknak nagy jövőjük lehet Európában is, nem véletlen, hogy a Honda is épp mostanában dobta piacra a CBF125-öt és VTR250-et. A KTM-nek tehát van keresnivalója ebben a szegmensben, de a siker feltétele a versenyképes ár – az osztrák masinák eddig nem az olcsóságukról voltak híresek. A közös fejlesztés (és talán gyártás) biztosan jótékony hatással lesz erre a kényes területre, szóval van okunk reménykedni.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending