Csatlakozz hozzánk

Hírek

KTM RC8R a Full-Gas V2 kupán

A KTM RC8 R sikeres bemutatkozó évet zárt a Full-Gas V2 kupán

Közzétéve

ekkor

KTM
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A KTM RC8 R sikeres bemutatkozó évet zárt a Full-Gas V2 kupán

Képek: Oncsik Attila, KTM

A KTM idén tavasszal mutatta be az elsősorban sport célokra kifejlesztett superbike csúcsmodelljét, az RC8 R-t. Mivel a motorkerékpár V2-es hengerelrendezésű, kézenfekvő volt, hogy Magyarországon először a Full-Gas V2 kupában méretteti meg magát. A bemutatkozás még a vártnál is jobban sikerült: a teljesen közúti kivitelű, gyári állapotú KTM RC8 R az összes versenyen dobogós helyezést ért el.

A Hungaroringen megrendezett első futamon, május 29-én rajt-cél győzelemmel mutatkozott be a KTM RC8 R, bár itt még értékelésen kívül, tesztpilótával futott a motor. Ezt követte a július 17-én, Pannóniaringen rendezett futam, amelyen már Orcsik Attila, a pécsi Vario Auto versenyzője ült a nyeregben, aki szenzációs második helyezést ért el a KTM superbike nyergében. A szeptember elején rendezett, idei utolsó futamon pedig már elsőként intették le Orcsikot a célban, a dobogónak azonban már csak a harmadik fokára állhatott fel, egy vitatható időbüntetés miatt.

„Nagyon elégedettek vagyunk a KTM RC8 R idei szereplésével a V2 kupán. A bemutatkozó év eredményei nagyon bíztatóak, és nem kizárt, hogy jövőre egy másik versenyszérián is rajthoz állunk – mondta a sikeres évad után a projekt vezetője, Balázs Viktor, majd így folytatta: „Nem titok, a motor versenyeztetésének egyik indoka az volt, hogy megmutassuk, a mi gépünk a pályán is felveszi a kesztyűt a konkurensekkel. Nincs az a reklámkampány, ami olyan hitelességgel igazolhatná egy ilyen motor képességeit, mint egy dobogós helyezés.”

KTM 1190 RC8R főbb műszaki adatai:

Motor: 75 fokos V2
Teljesítmény: 125 kW (170 lóerő)
Tömeg: 182 kg (üzemanyag nélkül)
Első fékek: 2 x Brembo monobloc radiális, tárcsaátmérő 320 mm

Különleges megoldások (szériában): kovácsolt alumínium kerekek, titán-alumínium-nitrit bevonatú futóműelemek, állítható segédváz, futómű és lábtartók, körszámlálós digitális műszer.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending