Csatlakozz hozzánk

Hírek

KTM RC8R a Full-Gas V2 kupán

A KTM RC8 R sikeres bemutatkozó évet zárt a Full-Gas V2 kupán

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A KTM RC8 R sikeres bemutatkozó évet zárt a Full-Gas V2 kupán

Képek: Oncsik Attila, KTM

A KTM idén tavasszal mutatta be az elsősorban sport célokra kifejlesztett superbike csúcsmodelljét, az RC8 R-t. Mivel a motorkerékpár V2-es hengerelrendezésű, kézenfekvő volt, hogy Magyarországon először a Full-Gas V2 kupában méretteti meg magát. A bemutatkozás még a vártnál is jobban sikerült: a teljesen közúti kivitelű, gyári állapotú KTM RC8 R az összes versenyen dobogós helyezést ért el.

A Hungaroringen megrendezett első futamon, május 29-én rajt-cél győzelemmel mutatkozott be a KTM RC8 R, bár itt még értékelésen kívül, tesztpilótával futott a motor. Ezt követte a július 17-én, Pannóniaringen rendezett futam, amelyen már Orcsik Attila, a pécsi Vario Auto versenyzője ült a nyeregben, aki szenzációs második helyezést ért el a KTM superbike nyergében. A szeptember elején rendezett, idei utolsó futamon pedig már elsőként intették le Orcsikot a célban, a dobogónak azonban már csak a harmadik fokára állhatott fel, egy vitatható időbüntetés miatt.

„Nagyon elégedettek vagyunk a KTM RC8 R idei szereplésével a V2 kupán. A bemutatkozó év eredményei nagyon bíztatóak, és nem kizárt, hogy jövőre egy másik versenyszérián is rajthoz állunk – mondta a sikeres évad után a projekt vezetője, Balázs Viktor, majd így folytatta: „Nem titok, a motor versenyeztetésének egyik indoka az volt, hogy megmutassuk, a mi gépünk a pályán is felveszi a kesztyűt a konkurensekkel. Nincs az a reklámkampány, ami olyan hitelességgel igazolhatná egy ilyen motor képességeit, mint egy dobogós helyezés.”

KTM 1190 RC8R főbb műszaki adatai:

Motor: 75 fokos V2
Teljesítmény: 125 kW (170 lóerő)
Tömeg: 182 kg (üzemanyag nélkül)
Első fékek: 2 x Brembo monobloc radiális, tárcsaátmérő 320 mm

Különleges megoldások (szériában): kovácsolt alumínium kerekek, titán-alumínium-nitrit bevonatú futóműelemek, állítható segédváz, futómű és lábtartók, körszámlálós digitális műszer.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending