Csatlakozz hozzánk

Hírek

KTM RC8 R Jeremy McWilliams színeiben

A GP-veterán gyári motort kap az IDM-ben, a vásárlók pedig replikát száz példányban.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Marketingszagú visszatérés: Jeremy McWilliams, a britek volt GP-menője elindul a Nemzetközi Német Bajnokság (IDM) utolsó két futamán egy gyári KTM RC8 R superbike-kal, a versenymotorjából pedig száz darabos limitált széria készül.

Az észak-ír származású McWilliams a tiszavirág-életű Ilmor csapattal együtt búcsúzott a MotoGP világától. Azóta főleg tesztelési munkákkal és a nevével fémjelzett motoros iskolával foglalkozik, de egy-egy vendégszereplés erejéig visszatér a versenypályákra is, indult például a GSX-R Európa-kupa és az IDM Supersport-bajnokság néhány futamán. Most ismét az IDM felé veszi az irányt, de ezúttal superbike-ban áll rajthoz az idény utolsó két fordulóján, Assenben és a Hockenheimringen. McWilliams munkaadója a KTM és az Akrapovic lesz, a két cég új, egyversenyzős csapatot hozott létre a kedvéért.

Az persze elég nyilvánvaló, hogy nem Jeremy kegyeit keresik, sokkal inkább a két márkának szeretnének egy kis reklámot csinálni. Ezt bizonyítja az is, hogy a Team KTM-Akrapovic különleges fényezésű RC8 R versenymotorjából replikát készítenek, a száz darabos limitált széria árusítása ősszel kezdődik. Minden géphez jár majd egy versenyalkatrészekből álló csomag, a Club Race Kit Akrapovic EVO4 típusú kipufogórendszert, más hengerfejtömítést, módosított szelepvezérlést és átírt befecskendező-térképet tartalmaz. A McWilliams-féle RC8 R a spéci motyókkal felszerelve 180 lóerőt teljesít, vagyis 10 pacival erősebb, mint a sima RC8 R, és egy szinten van a Ducati 1098 R-rel. A gyár szerint a gép megfelel a közúti előírásoknak, de az nem világos, hogy ezt mire értik: a tuningolt vagy a szériakivitelű változatra.

McWilliams az RC8 sajtóbemutatóján

Az árról egyelőre nincs információnk, de garantált, hogy ez a KTM sem lesz olcsó darab. Már az alap RC8 R-ért is bőven 5,5 millió forint feletti összeget kérnek, ha ehhez hozzávesszük a versenykitet és a limitált kiadást… ajjaj! Arra azért van remény, hogy a 1098 R horrorisztikus 11,2 millióját nem éri majd el.

Galéria: RC8 R, az IDM-es superbike változat, és Jeremy McWilliams

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending