Csatlakozz hozzánk

Ti írtátok

Ti írtátok: Milyen supermotót vegyek elsőre?

Aurél supermotót vásárolna, a KTM LC4 és a Suzuki DRZ között vívódik – melyiket vigye haza első nagymotorjaként?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy végre ki tudtam gyűjteni egy kis pénzt egy használt supermotóra, amiről mindig is álmodtam – körülbelül 1 éve spórolok már rá, és össze is szedtem a kiszemelt összeget, ami úgy 800-850 ezer forint. Csak mivel én eddig 250-es ETZ, meg a többi 2T motorokkal motoroztam, eléggé tapasztalatlan vagyok a nagymotorok terén, és arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek melyik motor érné meg jobban?

A 2 lehetséges motor a KTM 640 LC4, olyan 2002-2003-as évjárat körüli – mivel olvastam, hogy a szürke blokkosok strapabíróbbak.

A másik lehetséges kiválasztottam a Suzuki DR-Z 400, csak ennél annyi bizonytalanság van bennem, hogy vajon elég-e egy kisebb túrára az a 400 köbcenti? A motorozási stílusom – hát hogy is mondjam – inkább a kanyarokról szól: amolyan kanyarvadász… /Aurél

Kedves Aurél! Az biztos, hogy “kanyarvadász” stílusodnak megfelelően választasz, ha supermotót vásárolsz. Az is valószínű, hogy egy DRZ-vel még a “szürkeblokkos” KTM-nél is kevesebb baj fordul majd elő – csak mert a Suzuki áll a legmegbízhatóbb (és jó értelemben véve a legigénytelenebb) enduro/supermoto hírében, amit például ez az olvasói teszt is bizonyít.

A DRZ-ből a gyári – 40 lóerős – SM verzió gyengébb, mint az S és E-verziókból épített (kb. 50 lovas) supermotók – de szerintünk ennyinek is elégnek kell lennie a túrázós-szerpentinezős felhasználáshoz. A KakucsRingen nem te leszel vele a leggyorsabb SM-es, de nem is ez a cél.

Az LC4-ről sem akarunk lebeszélni, mert kiváló gépezet  – ha megfelelően karban volt tartva. Ennél fogva sokkal körültekintőbbnek kell lenni a vásárláskor, mint a karbantartásra kevésbé érzékeny, vagy inkább mondjuk úgy, kevésbé szervizigényes Suzuki esetében. Persze a Suzukinál is oda kell figyelni, hiszen a nagyobb választékba mára már több leharcolt példány is vegyül.

Ráadásul azt is nehezen tudjuk elképzelni, hogy például az ETZ után gyengének érzed majd a DRZ-t.

– ha neked is kérdésed/kérésed van: info@tesztmotor.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending