Csatlakozz hozzánk

Ti írtátok

Ti írtátok: Milyen supermotót vegyek elsőre?

Aurél supermotót vásárolna, a KTM LC4 és a Suzuki DRZ között vívódik – melyiket vigye haza első nagymotorjaként?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy végre ki tudtam gyűjteni egy kis pénzt egy használt supermotóra, amiről mindig is álmodtam – körülbelül 1 éve spórolok már rá, és össze is szedtem a kiszemelt összeget, ami úgy 800-850 ezer forint. Csak mivel én eddig 250-es ETZ, meg a többi 2T motorokkal motoroztam, eléggé tapasztalatlan vagyok a nagymotorok terén, és arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek melyik motor érné meg jobban?

A 2 lehetséges motor a KTM 640 LC4, olyan 2002-2003-as évjárat körüli – mivel olvastam, hogy a szürke blokkosok strapabíróbbak.

A másik lehetséges kiválasztottam a Suzuki DR-Z 400, csak ennél annyi bizonytalanság van bennem, hogy vajon elég-e egy kisebb túrára az a 400 köbcenti? A motorozási stílusom – hát hogy is mondjam – inkább a kanyarokról szól: amolyan kanyarvadász… /Aurél

Kedves Aurél! Az biztos, hogy “kanyarvadász” stílusodnak megfelelően választasz, ha supermotót vásárolsz. Az is valószínű, hogy egy DRZ-vel még a “szürkeblokkos” KTM-nél is kevesebb baj fordul majd elő – csak mert a Suzuki áll a legmegbízhatóbb (és jó értelemben véve a legigénytelenebb) enduro/supermoto hírében, amit például ez az olvasói teszt is bizonyít.

A DRZ-ből a gyári – 40 lóerős – SM verzió gyengébb, mint az S és E-verziókból épített (kb. 50 lovas) supermotók – de szerintünk ennyinek is elégnek kell lennie a túrázós-szerpentinezős felhasználáshoz. A KakucsRingen nem te leszel vele a leggyorsabb SM-es, de nem is ez a cél.

Az LC4-ről sem akarunk lebeszélni, mert kiváló gépezet  – ha megfelelően karban volt tartva. Ennél fogva sokkal körültekintőbbnek kell lenni a vásárláskor, mint a karbantartásra kevésbé érzékeny, vagy inkább mondjuk úgy, kevésbé szervizigényes Suzuki esetében. Persze a Suzukinál is oda kell figyelni, hiszen a nagyobb választékba mára már több leharcolt példány is vegyül.

Ráadásul azt is nehezen tudjuk elképzelni, hogy például az ETZ után gyengének érzed majd a DRZ-t.

– ha neked is kérdésed/kérésed van: info@tesztmotor.hu

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending