Csatlakozz hozzánk

Hírek

KTM 390 Duke – nemsokára!

Hamarosan kész lesz a “versenyzésre” az ‘A2’-es jogsis KTM is

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Már régóta szivárognak az információk a Herceg-család legújabb jövevényéről, most azonban már nem kell sokat várni: a novemberi EICMA-n hivatalosan is leleplezik a 390-es Duke-ot.

A gyártó marad a jól megszokott névválasztási szokásnál, és „kerekít” (690, 990), ez esetben is ez történt, hiszen valójában a 390-es Duke lelke egy 375 köbcentis, egyhengeres, négyszelepes, folyadékhűtéses erőforrás. 45 lóerővel gazdálkodhatunk az új paripa nyergében…mindez egyben azt is jelenti, hogy a teljesítmény nem lépi túl a jövőre életbe lépő A2-es jogosítvány korlátait, így nem nehéz megjósolni, hogy a fiatalok körében is nagy népszerűségnek örvend majd.  

A váz úgy tűnik, marad a kistesó(k)tól örökölt, könnyű térhálós szerkezet, és a futómű is hasonlónak ígérkezik (bár némi változatatást biztosan eszközölnek majd), a végsebesség – bár egy ilyen jellegű vas esetében nem a fő szempont – majd’ 200 körüli lesz. A tömege külön említésre méltó, ugyanis szárazon mindössze 150 kilót nyom.

A KTM, ahogy az elődöket, ezt is valódi élménymotornak szánja, hirdetve a „ready to race”-fílinget… és úgy tűnik, erre tökéletesen alkalmas csomagot hoztak össze. A forgalomba jövő tavasszal kerül a Duke-sorozat legújabb tagja.

A másik újdonság pedig a cég háza táján, hogy valószínűsíthetően 2014-re érkezik egy, a Moto3-ihlette 350-es sportmotor… már eleve az erős érdeklődést váltott ki, hogy egy full-idomos sportgépet dobnak piacra. A hírek szerint Indiában fogják gyártani a gépet, de mindenhova exportálják majd, így világszerte elérhető lesz. Ha jól lövik be az árát, a KTM Moto 350 (?) erős ellenfele lehet a 250-es (300-as) Ninjának és a Honda CBR250R-nek.
 


Külsőre a 125-ös kivitel hengere is kinéz szinte 400-asnak… Ez nemsokára valóra válik…


2014-re érkezhet a Moto3-as versenygép utcára szelidített változata – alig várjuk…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending