Csatlakozz hozzánk

Hírek

KTM 350 SX-F

Az osztrákok megalkották egy új kategória előfutárát

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Évek óta téma, hogy az MX1-es crossmotorok túl erősek, túl veszélyesek. A profi versenyzők olyan pénzeket kapnak egy-egy fellépésért (pláne a jó helyezésekért), hogy egy pillanatig sem gondolkoznak azon, hogy elengedjék a gázt. Márpedig a teljesítmény növekedése folyamatos és megállíthatatlan, szépen lassan elérte azt a szintet, amit még ők sem képesek mindig kézben tartani. Néhányan a lökettérfogat csökkentésében látják a megoldást.

 

 

Amennyiben lekorlátoznák az MX1 felső határát 350 cm3-re, akkor a KTM rögtön lépéselőnybe kerülhetne konkurenseivel szemben. Szomszédainknak már elkészült az első, ilyen kategóriás versenymotorja, a 350 SX-F. Sőt, mi az, hogy elkészült? Mike Alessi az év során több versenyen elindult vele a tengerentúlon. A motor egyelőre prototípus státuszban van, amennyiben a FIM a korlátozás mellett dönt, a KTM elkezdi kifelé szórni a már kiforrott, szériaérett 350-eseket. A típus jövőbeli népszerűsége nem lehet kérdés, megfelelő kompromisszumot jelentene a 450-esek borzasztó ereje, és a 250-esek könnyebb manőverezhetősége között.

Technikai részletek

A 350 SX-F alapja a szokásos: króm-molibdén acél csőváz, White Power futóművekkel. A hátsó lengővillánál újra himbarendszert találunk, KTM crossmotoron hosszú évek óta először. A motorblokk injektoros, és egyáltalán nincs rajta berúgókar, csak önindítóval kelthető életre.

 

Ráadás

Stefan Everts 10-szeres világbajnok végig közreműködött a 350-es kifejlesztésében. Elmondása szerint 2007 óta dolgoznak a projekten. A fejlesztés alatt mind a karburátoros, mind az injektoros üzemanyag-ellátást kipróbálták, végül utóbbi mellett döntöttek annak kedvezőbb tulajdonságai miatt. Ami a himbarendszert illeti, kezdetben nem volt szándékukban használni, de hamar rájöttek, hogy nélküle nem lenne megfelelő a hátsó traktus működése.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending