Connect with us
Suzuki

Hírek

A KTM új 690-esei – EICMA 2019

Végre a KTM rajongók is kielégíthetik vágyaikat

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A KTM egy új 690 SMC R-t és egy 690 Enduro-t mutatott be az EICMA-nál Milánóban. Az új motorkerékpárok felváltják a 2017-ben megszüntetett modelleket, és a KTM 790 Adventure és a KTM 790 Adventure R modellek mellett mutatják be a kiállításon.

A KTM egy új 690 Enduro és Supermoto modellen dolgozik

Azok számára akik KTM szenvedélyre vágytak, a 2017 egy szomorú év volt, ugyanis a KTM megszüntette a 690 Enduro R és a 690 SMC R modelljeit Európában. Arról pletykáltak, hogy a KTM elakarta kerülni a közvetlen versenyt a Husqvarna 701 Endurojával és a 701 Supermoto modelljével, de igazából csak arról volt szó, hogy a 690-es nem felelt meg az Euro4 szabályainak.

Motor
A hajtóművet erőteljesen átdolgozták: a furatot 3 mm-rel növelték, de a löket csökkent, így az elmozdulás ugyanaz, csak könnyebben fordul. A hengerfejet is átalakították, ami 7% -os teljesítménynövekedést eredményezett. Végül egy 73 LE-ős gép lett a végeredmény, a nyomaték pedig 73.86 Nm-ra nőtt. Ezek a hihetetlenül könnyű kerékpárok, egy lázadó energiabombává változtak.

A KTM finomította a motor egyik oldalát egy második kiegyenlítő tengely felszerelésével. Mindkét modell az Enduro és az SMC is el lettek látva nagyobb hangtompítókkal.

Változtatások
A másik nagy változás az idomok, amelyet teljesen átformáltak. Az Enduro és SMC karosszériáját áramvonalasabbra szűkítették, és már nem kettő, hanem egy darabból állnak. Az elejét finomították, hogy a motoros közelebb kerüljön a könnyebb szabályozhatóság érdekében. A régi ülést lecserélték egy feltételezhetően sokkal kényelmesebbre. A 12 literes üzemanyagtartály bár más formát kapott, lényegében azonos nagyságú maradt.

 

Míg az SMC felfüggesztése változatlan maradt, az Enduro a WP Xplor 48 villáit kapta meg az 500 EXC-F-ből, aminek 300 mm a rugóútja. Egyértelmű előrelépés a régi 690-es Enduro 250 mm-es rugóútjához képest. Egy passzoló hátsó rugóval nem kizárt, hogy ez az új modell még jobban meg fog tudni birkózni a tereppel. Ez persze lehet, hogy némileg ront a duális felhasználhatóságon, de ezt a szerepet várhatóan az érkező 790 Adventure fogja átvenni.
A fényszóró kivételével mindkét kerékpár LED-es világítást kapott.

Írta: Évi és Zee

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending