Csatlakozz hozzánk

Hírek

A KTM új 690-esei – EICMA 2019

Végre a KTM rajongók is kielégíthetik vágyaikat

Közzétéve

ekkor

Euromotor3

A KTM egy új 690 SMC R-t és egy 690 Enduro-t mutatott be az EICMA-nál Milánóban. Az új motorkerékpárok felváltják a 2017-ben megszüntetett modelleket, és a KTM 790 Adventure és a KTM 790 Adventure R modellek mellett mutatják be a kiállításon.

A KTM egy új 690 Enduro és Supermoto modellen dolgozik

Azok számára akik KTM szenvedélyre vágytak, a 2017 egy szomorú év volt, ugyanis a KTM megszüntette a 690 Enduro R és a 690 SMC R modelljeit Európában. Arról pletykáltak, hogy a KTM elakarta kerülni a közvetlen versenyt a Husqvarna 701 Endurojával és a 701 Supermoto modelljével, de igazából csak arról volt szó, hogy a 690-es nem felelt meg az Euro4 szabályainak.

Motor
A hajtóművet erőteljesen átdolgozták: a furatot 3 mm-rel növelték, de a löket csökkent, így az elmozdulás ugyanaz, csak könnyebben fordul. A hengerfejet is átalakították, ami 7% -os teljesítménynövekedést eredményezett. Végül egy 73 LE-ős gép lett a végeredmény, a nyomaték pedig 73.86 Nm-ra nőtt. Ezek a hihetetlenül könnyű kerékpárok, egy lázadó energiabombává változtak.

A KTM finomította a motor egyik oldalát egy második kiegyenlítő tengely felszerelésével. Mindkét modell az Enduro és az SMC is el lettek látva nagyobb hangtompítókkal.

MPS Turismo
AIRFLITE
MPS RAM MOUNT
MPS AUTOMAG
MPS Vespa-MV

Változtatások
A másik nagy változás az idomok, amelyet teljesen átformáltak. Az Enduro és SMC karosszériáját áramvonalasabbra szűkítették, és már nem kettő, hanem egy darabból állnak. Az elejét finomították, hogy a motoros közelebb kerüljön a könnyebb szabályozhatóság érdekében. A régi ülést lecserélték egy feltételezhetően sokkal kényelmesebbre. A 12 literes üzemanyagtartály bár más formát kapott, lényegében azonos nagyságú maradt.

 

Míg az SMC felfüggesztése változatlan maradt, az Enduro a WP Xplor 48 villáit kapta meg az 500 EXC-F-ből, aminek 300 mm a rugóútja. Egyértelmű előrelépés a régi 690-es Enduro 250 mm-es rugóútjához képest. Egy passzoló hátsó rugóval nem kizárt, hogy ez az új modell még jobban meg fog tudni birkózni a tereppel. Ez persze lehet, hogy némileg ront a duális felhasználhatóságon, de ezt a szerepet várhatóan az érkező 790 Adventure fogja átvenni.
A fényszóró kivételével mindkét kerékpár LED-es világítást kapott.

Írta: Évi és Zee

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

MPS Vespa-MV

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna
KTM

Trending