Csatlakozz hozzánk

Hírek

KTM-es lett a Moto3 bajnoka

Brad Binder, a KTM csapat dél-afrikai versenyzője már 4 futammal a szezonzáró előtt megszerezte a Moto3 kategória összetettbeli aranyérmét

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Vasárnap Aragónia versenypályáján történelem íródott a legkisebb kategóriában. A Moto3 mezőnyében a bajnoki cím sorsa már futamokkal ezelőtt borítékolható volt, az igazi kérdés csak az volt, mikor koronázhatják meg Bindert.

A 21 éves dél-afrikai versenyző 106 pontos előnnyel érkezett a helyszínre, amiből legalább 100 pontnak kellett megmaradnia a futam után ahhoz, hogy már a spanyol helyszínen elfogyjon a többiek matematikai esélye a címre. Könnyűnek hangzik, ám az ellenfelek korántsem könnyítették meg a KTM versenyzőjének dolgát!


“Ma elvesztettük a csatát, de megnyertük a háborút” – kommentálta Binder, miután sikerült ezüstérmet szereznie a futamon, bebiztosítva ezzel magának a világbajnoki címet. A győzelemért az olasz Bastianini és a spanyol Navarro ellen kellett küzdenie, a győzelem sorsa pedig csak az utolsó kanyarban dőlt el.

“Jelenleg még nem tűnik valóságosnak a dolog. A versenyen túl vagyunk. Az utolsó körben esett csak le. Tudtam hol kell beérnem, és beleadtam mindent, de szörnyen sikerült az utolsó kanyar” – magyarázta a verseny után az újdonsült világbajnok. Binder ezzel hamar lezárta a bajnoki címért folyó küzdelmet, 2005 óta nem dőlt el ilyen korán a MotoGP bajnokságok történelmében.


Az ifjú bajnok azonban nem csak a legutóbbi versenyén, de az egész évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Összesen 11-szer állhatott fel a dobogóra az idei évben, ebből pedig 5 versenyt az élen zárt, és csupán egyszer maradt pont nélkül. Csapata, a Red Bull KTM Ajo ezzel második világbajnoki címét szerezte meg a legkisebbek közt, míg a KTM a harmadikat.

Binder jövőre már kategóriát lép, és részese lesz a KTM új Moto2 projektjének.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending