Connect with us
Suzuki
just1 mx

Biztonság

Közlekedni lehet máshogy is

Figyelem! Gondolatébresztő képsorok következnek.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Az elmúlt hónapokban a közösségi oldalakon terjedtek el ezek a videók. A szituáció mindegyiknél más, mégis egy valami közös bennük. Odafigyelnek a másikra! Talán ez a legfontosabb, hiszen a közlekedés egy olyan társasjáték, ahol mindenki nyerni akar: haza szeretne érni épségben. Az utakon sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor mások közreműködésére, vagy éppen segítségére szorulunk…

Ebben a videóban egy népszerű vlogger motorozik a londoni csúcsforgalomban. Mint láthatjuk, még motorral sem egyszerű előre jutni a városi zsúfoltságban. A méretes buszok igen nagy teret takarnak ki, még szerencse, hogy a bus drájver’ gyorsan kapcsolt, és jelzett a motorosnak a veszélyhelyzet miatt. Az útra lépő gyalogos sem számított a motoros érkezésére, így fontos szerepe volt a buszsofőrnek, aki mindkettőjüket látta, és meg tudta előzni a bajt. Egy pillanat az egész, és semmibe nem került. Ökölpacsi, és mindenki megy a dolgára. 🙂

Itt van még kettő, egymáshoz hasonló videó. A motoros egyenesen halad, az autó nemes egyszerűséggel kikanyarodik elé. Azt, hogy ki hibázott, mekkora sebességgel ment a motoros, időben észlelte-e az autós a motorost, ez mind olyan kérdés, amit úgy érzek nem az én tisztem eldönteni. Ha megtörtént volna a baj, akkor a helyszínelés, majd később a bíróság megmondta volna.

A lényeg az, hogy nem történt senkinek semmi baja.

Sokszor nem az a lényeg, hogy kinek van igaza, hanem, hogy hogyan jut mind a két fél előrébb. De ehhez tisztelni kell a másikat.____➡ https://www.jovasar.com ⬅

Közzétette: Jóvásár – 2018. július 14., szombat

Sűrű bocsánatkérés mellett mindketten elismerik, hogy hibáztak, és örülnek, hogy nem sérült meg senki. Majd elhangzik, hogy „Legyen szép napja!” és „Vezessen óvatosan! Én is azt fogom tenni!”

Szintén a végén egy mosoly, és egy felfelé mutató hüvelykujj jelzi, hogy minden rendben, és senki nem haragszik senkire.

Ezt a mentalitást kellene megtanulnunk! Ha már a problémát/tragédiát sikerült elkerülnünk, ne felelőst vagy hibást keressünk, hanem megoldást.
Naivan azt szeretném hinni, hogy azért mert nincsen videón rögzítve, attól még nálunk is történhetnek hasonlóan pozitív emberi gesztusok a közlekedésben. Mert nem az viszi előbbre a dolgot, ha leordítod a másik fejét, vagy lerúgod az autó tükrét. Persze ezekhez a helyzetekhez egy empatikus autós is kell, aki belátja, ha adott esetben hibázott.

Száz szónak is egy a vége, figyeljünk egymásra!

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending