Csatlakozz hozzánk

Hírek

Közeleg a rivális: MV Agusta Rivale

Az olaszok teljesen új műfajú gépet ígérnek – a képek alapján elhisszük…

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A legendás olasz gyár, az MV Agusta elnök-vezérigazgatója, Giovanni Castiglioni megerősítette, mi is lesz a neve legújabb gépüknek: a háromhengeres vasat Rivale-nak fogják hívni, és egy teljesen új koncepciót akar képviselni, egy új műfajt a motorok között.

Igazából valószínűleg egy aszfaltos felhasználása szánt gépre számíthatunk, némi “kaland-hajlammal”, supermotós, krosszos és endurós elemekből építkezve. 

Hogy pontosan milyen erőforrással szerelik majd fel a masinát, még nem lehet biztosan tudni, de minden bizonnyal az olaszok által már használt 800 köbcentis, háromhengeres motort kapja majd meg (de esélyes lehetne még ugyanaz a 675 köbcentis sorhármas is, ami az F3-at és a Brutale-t is hajtja – a pletykák szerint egyébként ezt több gépben is fel akarják majd használni). Ez előbbi esetben nagyban hasonlítana a vas a Triumph kisebbik Tigrisére.

Legkésőbb novemberben úgyis kiderül, ugyanis az új jövevény akkor debütál majd a milánói EICMA-n, habár valószínű, hogy ott csak egy koncepció-gépet fognak bemutatni, mely előrevetíti a végleges verziót.

Épp a (reménybeli) felfrissülő Kawasaki ZX-6R-ről szóló cikkünkben említettük, hogy a döcögő gazdasági helyzet ellenére azért akadnak gyártók, akik készek pénzt befektetni a piac bővítése, a nyereség elérése érdekében – ha az elmúlt két évi munkásságukat nézzük, az Agusta kétség kívül ilyen.  

Habár Adrian Morton, a legutóbbi MV-modellek látványának megálmodója még az utolsó simításokat végzi a Rivale külső megjelenésének kidolgozásán, a külföldi médiumoknál arra tippelnek, hogy valószínűleg nem áll majd messze a Tricruiser-koncepciótól, melyet a torinói design-iskola hallgatói álmodtak meg még tavaly novemberben – az erről készült képeket láthatjátok itt.


Merész formák elöl és hátul is – vajon mennyit sikerül átmenteni belőle a szériaverzióra?


Minek nevezzelek? Az eddigi legsportosabb “túraendúró” születését várjuk?

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending