Csatlakozz hozzánk

Hírek

Közeleg a Dakar rali

Lassan kezdődik a sivatagi show, Coma nélkül – Despres az esélyes

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Január 5-én, szombaton ismét elrajtol a világ legismertebb offroad megmérettetése, a Dakar rali. A verseny immár ötödik alkalommal tér vissza Dél-Amerikába – az elszánt pilóták Peru fővárosából, Limából rajtolnak, majd keresztülvágnak Chilén, az Andokon, az Atacama sivatagon, míg végül elérnek Argentinába.

A verseny izgalmain kívül persze a (gyártók számára is) legfontosabb kérdés, hogy vajon melyik csapat fog idén dobogóra állni. Vajon folytatódik a KTM „egyeduralma”, amely már Fabrizio Meoni 2001-beli LC4 660R-es győzelme óta tart?

A háromszoros motoros győztes, Marc Coma visszalépett az indulástól, ugyanis a maroccói rallyn szenvedett vállsérüléséből még mindig nem épült fel teljesen, helyére az amerikai Kurt Casellit delegálja a csapat. A bajnokaspiráns így egyértelműen a francia Cyril Despres lett, aki egyébiránt már hétszer nyerte meg a Dakart…

Bár Coma kiesése nagy érvágás a KTM Factory Teamnek, de Despres és a KTM 450 Rally külön-külön is, hát még együtt igencsak versenyképesek, tehát így is jó eséllyel indul a csapat, hogy megszerezze sorban 12. győzelmét. Részükről ott lesz még a portugál Ruben Faria és a spanyol Juan Pedrero is.


Honda HRC Rally Team 2013

Mi több, az osztrákok egy „B-csapatot” is rajthoz állítanak, a dél-afrikai South Darryl Curtis és Riaan van Niekerk, valamint a lengyel Jakub ‘Kuba’ Przygonski felállással.

23 év szünet után visszatér a versenybe a Honda: indul a HRC Factory Team. Nekik két pilótájukról is le kellett mondani az utolsó pillanatban, szintén sérülés miatt, így a portugál Helder Rodrigues, az argentin Javier Pizzolito és az amerikai Johnny Campbell alkotta triumvirátussal állnak rajthoz, friss fejlesztésű CRF450 Rally vasakkal.


Husqvarna Rallye Team by Speedbrain 2013

Nem utolsó sorban ott lesz még a szintén nagy reményekkel induló Husqvarna Rallye Team: négy TE449RR-el, nyergükben a spanyol Joan Barreda-val, a portugál Paulo Goncalves-szal az olasz Botturi Alexander-rel és az ausztrál Matt Fish-el. A versenyzők január 19-én érnek célba, és közben mindössze egy pihenőnapjuk lesz, 13-a. 

Kis kedvcsináló…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending