Csatlakozz hozzánk

Hírek

Közeleg a Dakar

Vasárnap rajtol a világ egyik legkeményebb terepversenye, a Dakar rali. Sokaknak egy álmuk teljesül a részvétellel, de a HRC vágya a győzelem lenne – a Marokkó rali után vajon a Dakaron is nyernek?

Közzétéve

ekkor

motul dakar 2014
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A 2014-es futam január 5-18-ig tart, útja Argentínán, Bolívián és Chilén keresztül vezet majd, és mind a négy fő kategóriában (motorkerékpár, quad, autó és teherautó) 450 kvalifikációt szerzett jármű 9000 km-t tesz meg Dél-Amerika úttalan útjain.

Újdonság 2014-ben, hogy a teljes táv 40%-át a motorosok és a quadosok az autós, teherautós indulóktól eltérő útvonalon teszik meg. Biztonsági szempontok figyelembevételével 5 speciális szakaszt jelöltek ki a szervezők teljesen eltérő vonalvezetéssel, mely nagyjából 2000 km-t jelent, mért szakaszokkal.

Motul a Dakaron

A Dakar a világ legkomolyabb terepverseny kalandtúrája, itt nincs helye semmilyen mechanikai gyengeségnek. A 2014-es viadalon 34 Motul támogatott versenyző indul, akik külön e célra fejlesztett kenőanyagokat, karbantartó termékeket és hűtőfolyadékokat használnak, a Motorsport Line (autós) és a Factory Line (motoros) választékból, a maximális teljesítmény és felületvédelem érdekében leginkább a 300V kínálat termékeit. 

Az extrém terep, környezeti és hosszú távú állóképességet követelő viszonyok igénybe veszik, sőt időnként büntetik is a versenyzőket, egyben kiváló élő laboratóriumi teszt lehetőséget kínálnak a nemzetközi kenőanyaggyártó, és termékei számára. A hegyi ösvények jéghideg hőmérsékleteitől a sivatag szárító melegéig, a Motul termékek szélsőséges viszonyok között állnak majd helyt.

A fő esélyes HRC Team idén tér vissza teljes gyári Honda (és Motul) támogatással – az ötszörös Dakar győztes csapat öt fős legénység képviseli, akik a világ minden tájáról gyűltek össze: a 2013-as Cross Country Rally bajnok, Paulo Goncalves és Helde Rodriguez Portugáliából, a brit Sam Sunderland, aki megnyerte a 2013-as Merzouga Rallyt, Javier Pizzolito Argentínából és a Spanyol Joan Barreda, aki négy szakaszgyőzelmet szerezve, kiemelkedően teljesített a 2013-as Dakaron.

A motorkerékpárosok között a Honda LATAM team négy versenyzőjét (köztük a tizenháromszoros női Triál Világ- és tízszeres Európa bajnok spanyol Laia Sanz-t),  a quadosok között pedig az uruguayi nemzeti csapatot és a perui Hernandez Racing-et támogatja a Motul.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending