Connect with us
Suzuki

Műhely

Café Kedd: Kovácsolt karbonba öltöztetett MV

Mai custombike-unk a retro versenygép stílusát gyúrja össze a modern technológiával. Walt Siegl motorépítő nem akármilyen Bol DOr stílusú masinát épített, melyhez igencsak egyedi idomok járnak

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

Az alap egy MV Agusta Brutale 800-as, melynek nemcsak háromhengeres erőforrása maradt gyári állapotú, de a vázhoz, a felfüggesztéshez, sőt a felnikhez és a fékekhez sem nyúltak. Mitől hát olyan különleges ez az átépítés?


A válasz az idomokban rejlik, amik szemlátomást eltérnek a gyáriaktól, mivel a régi hosszú távú versenymotorok mintájára készültek. Ami viszont a dizájnnál is érdekesebb, az maga a technológia, amivel ezek készültek.


A Lamborghini és a Calloway közösen fejlesztette ki és védette le a technológiát, melyet kovácsolt karbon néven vezettek be. A hagyományos karbonnal ellentétben véletlen elrendezésű, sokkal sűrűbb fonású szénszálak alkotják a szövet szerkezetét. A szálakat műgyanta fogja össze, végül pedig rendkívül magas hővel és nyomással kovácsolják.


A véletlenszerű szálszerkezet miatt egyedi mintázat alakul ki, így teljesen eltér a hagyományos karbontól – a képeken látható, mennyire különbözik a kipufogó hagyományos mintája a hátsó sárvédőtől.


– Építettél már motort, és szép is lett? Ha igen, leveled – pár soros bemutatóval, ismertetővel és képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, hogy szerepelhessen a Café Kedd-ben!

– a MotoPartsShopban profi, világmárkás, stílusnak megfelelő alkatrészek (pl. ICON, RSD) mellett szakmai segítséget kaphattok motorépítéshez; Tel.: 20.9888.235

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending