Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Hírek

Kovács Niki vs. Koenigsegg

Európa egyik leggyorsabb hölgye Európa egyik leggyorsabb kocsijával találta szembe magát

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: www.facebook.com/niki.kovacs5

Különleges élményben lehetett része egyik leggyorsabb női motorversenyzőnknek a napokban. A világ egyik legdrágább és leggyorsabb autója ellen gyorsulhatott, sőt, később vezethette is a járművet, melyből összesen két darab(!) található Európában.

A Koenigsegg CCX-S végsebessége 395 km/óra, teljesítménye 1010 LE. Az ára felszereltségtől függően úgy 320 millió forint. Niki (aki jelenleg harmadik helyen áll a magyar bajnokságban a férfiak között, korábban Európa-bajnoki bronzérmes a hölgyek között) természetesen versenymotorjával, azaz egy stock Yamaha R6-ossal vállalta a megmérettetést. A kétkerekű teljesítménye 125 LE, végsebessége pedig 280 km/óra körüli, így nyilván e-fölött már a svéd járgány a nyerő. Na de addig…?

„Hatalmas élmény volt egy ilyen csodaautót vezetni, köszönöm Istenes Lacinak, hogy eszébe jutottam. Bár a sebesség alapeleme az életemnek, reggel 8.58-kor azt hiszem még sosem éltem át 310 km/órás száguldást. Aztán sajnos elfogyott az egyenes…A verseny természetesen inkább játékos volt, mint véresen komoly, de bevallom őszintén, nem tudtam kibújni a bőrömből, és nem hagytam magam. Azért az szívet tépő, hogy az árából úgy nyolc világbajnoki szezont tudnék végigmotorozni” – mondta Kovács Niki a párbajt követően.


200 alatt vajon van esélye a Yamahának?


Niki is kipróbálhatta az 1010 lóerős szörnyeteget – 300 fölött… (a lenti útmutató szerint még bőven normális tempóban…)


350km/h még “normál sebesség” a Koenigseggnek


Hogy mi lett a verseny végeredménye, az kiderül szombaton 14.10-kor a TV2 új autós műsorában, az Autóguruban

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending