Csatlakozz hozzánk

Kovács Niki vs. Koenigsegg

Európa egyik leggyorsabb hölgye Európa egyik leggyorsabb kocsijával találta szembe magát

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: www.facebook.com/niki.kovacs5

Különleges élményben lehetett része egyik leggyorsabb női motorversenyzőnknek a napokban. A világ egyik legdrágább és leggyorsabb autója ellen gyorsulhatott, sőt, később vezethette is a járművet, melyből összesen két darab(!) található Európában.

A Koenigsegg CCX-S végsebessége 395 km/óra, teljesítménye 1010 LE. Az ára felszereltségtől függően úgy 320 millió forint. Niki (aki jelenleg harmadik helyen áll a magyar bajnokságban a férfiak között, korábban Európa-bajnoki bronzérmes a hölgyek között) természetesen versenymotorjával, azaz egy stock Yamaha R6-ossal vállalta a megmérettetést. A kétkerekű teljesítménye 125 LE, végsebessége pedig 280 km/óra körüli, így nyilván e-fölött már a svéd járgány a nyerő. Na de addig…?

„Hatalmas élmény volt egy ilyen csodaautót vezetni, köszönöm Istenes Lacinak, hogy eszébe jutottam. Bár a sebesség alapeleme az életemnek, reggel 8.58-kor azt hiszem még sosem éltem át 310 km/órás száguldást. Aztán sajnos elfogyott az egyenes…A verseny természetesen inkább játékos volt, mint véresen komoly, de bevallom őszintén, nem tudtam kibújni a bőrömből, és nem hagytam magam. Azért az szívet tépő, hogy az árából úgy nyolc világbajnoki szezont tudnék végigmotorozni” – mondta Kovács Niki a párbajt követően.


200 alatt vajon van esélye a Yamahának?


Niki is kipróbálhatta az 1010 lóerős szörnyeteget – 300 fölött… (a lenti útmutató szerint még bőven normális tempóban…)


350km/h még “normál sebesség” a Koenigseggnek


Hogy mi lett a verseny végeredménye, az kiderül szombaton 14.10-kor a TV2 új autós műsorában, az Autóguruban

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending