Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kovács Niki Nívó-díjas

Ezzel újságírói teljesítményét is elismerték a sikeres motorversenyzőnek

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kovács Niki motorversenyzői kvalitásait már jól ismerjük: elég például új, hungaroringi női pályacsúcsára gondolnunk. Mindenki tisztában van vele, hogy Niki kiváló versenyző a gyengébbik nem körében (is), azt azonban jóval kevesebben tudják, hogy az újságírói pályán hasonlóan sikeres a leányzó. A nyomtatott médiumokat gazdagító Sztár Sport munkatársa nemrégiben (a hónap elején) egy különleges elismeréssel gazdagodott, ami azt bizonyítja, hogy a másik “szakágban” is tehetséges…

Kovács Niki Miért? (ITT olvasható) címmel írott cikkével érdemelte ki a Nívó-díjat, amit a Sportújságírás Világnapján oszt ki a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Ebben az írásában a misanói Moto2-es futamon történt halálos baleset kapcsán emlékezik az elhunyt japán Shoja Tomizawára és keresi az okokat, mely a tragédiához vezetett. A nagy hozzáértéssel és empátiával megírt cikk méltán került a díjazottak közé.

Magyar kezdeményezésre 1995 óta tartják meg a sportújságírók világnapját minden esztendő július másodikán, az eseményhez köthető díjátadásra ötödik alkalommal került sor. A Kakas Étteremben nem csak az ilyenkor szokásos díjakat adták át, de a Nívódíj-pályázat dobogósait is ott jutalmazták meg. A hagyományos Világnapi Elismerésben hat sportújságíró részesült, az Életmű-díjat hárman kapták meg, a nemrégiben elhunyt Sipos József posztumusz életműdíjban részesült. A Szövetség legrangosabb jutalmát, a Feleki László-díjat pedig az elmúlt évhez hasonlóan ketten vehették át.


Kovács Niki Nívó-díjat kapott Miért? c. írásáért


Itt éppen a mikrofon másik végén áll, de ezen az oldalon is rutinos…

Sportújságírás Világnapja 2011 – Nívódíjasok

 Írott sajtó kategória:
 
1. Kovács Nikolett (Sztár Sport): Miért?
2. Bálint Mátyás (Nemzeti Sport): Örökös harcra ítélve
3. Szabó Gábor (Nemzeti Sport): Hit és szakadék
 
Fotó kategória:
 
1. Mirkó István (Nemzeti Sport): Balett
2. Illyés Tibor (MTI): Tenyeresütés
3. Földi Imre (MTI): Le Mans Series autók versenye a Hungaroringen

Rádiós kategória:

Virányi Zsolt (Magyar Rádió): Kropkó-portré

Televíziós kategória:

Dobor Dezső (Echo TV): Szobrok
Deák Krisztina (Magyar Televízió): Magyar Himnusz

Comments

comments

Trending