Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kovács Niki megint megmutatta

Alpok-Adria, Pannónia-ring: a magyar lány a top tízben – férfiak között…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: No.1 Mini és Motoros Team

Kilenc ország 29 férfi versenyzője között, Kovács Niki egyedüli nőként a 10. helyen végzett múlt vasárnap az Alpok-Adria Bajnokság Pannónia-ringen megrendezett futamán a Superstock600-as kategóriában. A magyar lány teljesítményéről az ellenfelek és az egész depó elismerően nyilatkozott miközben állukat próbálták összeszedni a földről… És ha tudták volna az előzményeket…

Két nappal a versenyhétvége kezdete előtt még úgy volt, hiába a hazai helyszín, Niki így sem tud rajthoz állni, ahogy az Brnóban sem sikerült. Az ok egyszerű, de annál szomorúbb: szponzorhiány. Végül egy baráti kölcsön tette lehetővé a részvételt, amit tovább nehezített, hogy Niki sem sokkal korábban hagyott abba egy antibiotikum-kúrát, mivel egy vírus, ellentmondást nem tűrően ledöntötte a lábáról. Hiába volt messze fizikai topformájától, mindenképp meg akart mérettetni a színvonalas nemzetközi mezőnyben.

És milyen jól döntött! Már a pénteki edzéseken megfutotta tavalyi legjobb idejét, mely egyben a női csúcsot is jelentette az ostffyasszonyfai pályán. A második időmérőn ezt közel egy másodperccel sikerült megjavítania, és 2:01.758-as idejével, egyedüli női indulóként a 16. rajthelyre kvalifikálta magát a 29 fős mezőnyben. A rajtot remekül kapta el, de az első két kanyarban visszaesett néhány pozíciót. Óvatossága érhető volt, hiszen az elmúlt két évben kétszer is rajtbalesetbe keveredett az első körben.

Ezután viszont férfiakat is megszégyenítő menetelésbe kezdett, és körről-körre utasította maga mögé versenytársait, miközben fantasztikus köridőket futott, egyre megjavítva korábbi rekordját. A 12 körös verseny alatt nyolc helyet jött előre, így tízedikként intette le a kockás zászló a mindösszesen egy kiesőt hozó versenyen.


Kis híján el sem tudott indulni a nemzetközi versenyen – kár lett volna érte!

„Nagyon boldog vagyok! Főként a betegségem után nem számítottam ennyire jó eredményre. Amikor a verseny felénél láttam, hogy 13. vagyok, és az előttem lévő három versenyző egyáltalán nincs behozhatatlan távolságra, még eggyel magasabb fokozatba kapcsoltam. Úgy éreztem, egy ilyen esélyt nem szalaszthatok el, akkor sem, ha már néhány kör után kezdtem kifogyni az erőmből. Összeszorítottam a fogam és csak mentem. És sikerült! Még most sem hiszem el, hogy 2:00.416-os időt sikerült futnom a versenyen, és a körök felében szintén nullás időket motoroztam. Az előzések pedig néha még engem is megleptek. Június 19-én itt, a Pannónia-ringen folytatódik a Magyar Bajnokság. Remélem, sikerül hasonló időket futnom, és akkor nem esélytelen egy jó eredmény a fiúk között sem” – nyilatkozta Kovács Niki.


“A futam után Niki és csapata nem győzte fogadni az elismerő gratulációkat, ami egy ilyen nehéz hétvége után igazi gyógyír a léleknek”

A No.1 Mini és Motoros Team köszöni együttműködő partnereinek, akik termékeikkel és szolgáltatásaikkal segítik Nikit: Yamaha City, Terbo sro, Bódis Exhaust System, Danger Bikes, Karasna, Dunlop – Déli Városkapu Kft., Fitness Factory, GiryaFit, GAS, Hajas Szalonok, L’oreal, Dent Elite, Tork, BRorganisation, Pannónia-ring, Ciao Mario Étterem, MyActionCam, LAGrade Nyomdaipari Szolgáltató Kft, cegesajandek.com. A beszámoló technikai hátterét a NOTEBOOKSTORE üzlethálózat biztosította.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending