Connect with us
Suzuki

Hírek

Kovács Niki ismét “katarozik”

A magyar lány újfent bizonyíthat a losaili pályán – ezúttal a 600-asok között

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A tavalyi év során új kifejezéssel bővült a magyar nyelv: a “dubajozás” után lassan a “katarozást” is érdemes megtanulni, legalábbis a motorsport és Kovács Niki rajongóknak mindenképp…

Fél éve hatalmas megtiszteltetés érte legeredményesebb női motorversenyzőnket, Kovács Nikit, amikor a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) meghívására részt vehetett az endurance (hosszú távú) világbajnokság 8 órás záró futamán Dohában. Két hölgy csapattársával karöltve nemcsak teljesítették a férfiakat is kemény próbatétel elé állító versenyt, de hatodik helyen zártak kategóriájukban, azaz a Superstock 1000-es géposztályban.

Niki most ismét nyeregbe pattanhat a losaili aszfaltcsíkon, ezúttal a Katari Nemzetközi Bajnokság futamain állhat majd rajthoz a 600 köbcentiméteres géposztályban.

„Nagyon várom már, hogy ismét versenyzőként lehessek Dohában. Igaz, későn csatlakozom be a versengésbe, de ez semmit nem vesz el az örömömből. Katarban gyakorlatilag két évszakot különböztetnek meg, és természetesen a novemberben kezdődő téli időszakban rendezik a bajnokságot. Így már csak az utolsó négy futam van hátra, egész pontosan május második és utolsó hétvégéjén. A pálya már nem ismeretlen számomra, de 600-as motorral még nem mentem rajta. Egy 2005-ös R6-os Yamaha lesz majd a partnerem, akivel remélem, hamar sikerül majd összeszoknom. Az előrejelzések szerint már jövő héten 40 fok körüli hőmérséklet várható, ami nyilván hatalmas megterhelést jelent majd, főleg, hogy két versenyt rendeznek egy napon” – mondta Niki.


Niki remekül szerepelt tavaly a női csapat tagjaként – reméljük most is hasonlóan eredményes lesz Katarban

Forrás: No1. Mini és Motoros Team

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending